SKANDAL U PIROTU: Đaci polagali pogrešan test iz srpskog?!
Foto: Tanjug

Mala matura

SKANDAL U PIROTU: Đaci polagali pogrešan test iz srpskog?!

Srbija -
Učenicima greškom podeljeni pogrešni testovi, kombinacija broj 2 umesto kombinacije broj 1, koja je izvučena na javnom izvlačenju

PIROT - Na polaganju male mature na testu iz srpskog u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Pirotu đacima su greškom podeljeni pogrešni testovi, kombinacija broj 2 umesto kombinacije broj 1, koja je izvučena na javnom izvlačenju.

Direktor škole Ljubiša Đorić kaže da su gotovo svi članovi komisije u prenosu, koji je išao preko školskog ozvučenja, razumeli da đaci treba da rade test broj 2.

"Bili smo šokirani kada se testiranje završilo, kada smo ušli u kancelariju i videli rešenja testa broj 1. Nikakvih manipulacija nije bilo, jedino smo imail problema sa razglasom, nije se baš najbolje čulo, međutim, ja snosim punu odgovornost za to i izvinjavam se i roditeljima i đacima," rekao je direktor Đorić Tanjugu.

Po njegovim rečima, o ovom propustu je obavešteno Ministarstvo prosvete i ono će doneti konačnu odluku o tome kako treba postupiti.

"Jedino se tešim što je težina zadataka ujednačena u obe kombinacije tako da neće biti problema da se i test broj 2 izboduje onako kako treba." dodao je Đorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track