SKANDAL: Vaspitač pretukao štićenika, zaposleni zataškali!
Foto: Nebojša Mandić

Kurir otkrio skandal u Sremčici

SKANDAL: Vaspitač pretukao štićenika, zaposleni zataškali!

Društvo -
M. J. (22), štićenik Doma za decu i omladinu, završio u Urgentnom s povredama glave pošto ga je pesnicama izudarao vaspitač G. N.

BEOGRAD - Monstruozno!Štićenika M. J. (22) u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Sremčici pretukao je negovatelj ove ustanove, zbog čega je mladić s hematomima na glavi završio u Urgentnom centru. Da zlo bude veće, zaposleni u Domu pokušali su da prikriju slučaj - povređenog mladića poslali su u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.Poslali ga u „Lazu“- Incident se dogodio pre nedelju dana, u toku noćne smene, kad je negovatelj G. N. hteo da zaštiti svoju koleginicu od neposlušnog deteta. Stvar se otrgla kontroli, pa ga je nekoliko puta udario pesnicom u glavu. Kad je svanulo, videli su da je mladić u podlivima, modar i naduven oko očiju. Mnogo su se uplašili, pa su stvar pokušali da zataškaju. Prvo su ga odvezli u „Lazu Lazarević“, ali odatle su ih poslali u Urgentni - kaže Kurirov izvor iz Doma u Sremčici i dodaje da to nije učinjeno sve dok nije došla detetova vaspitačica, koja ga je tek u popodevnim časovima odvela u Urgentni centar.Načelnica odeljenja za inspekcijski nadzor pri Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Biljana Zekavica kaže da je došlo do ozbiljnih povreda u radu i da je tačno da su zaposleni pokušali da zataškaju čitav slučaj.Hteli da ga smire- Motivi za prikrivanje incidenta zasad nisu poznati. U zapisniku inspektora navedeno je da je dežurna negovateljica pozvala svog kolegu s prvog sprata muškog paviljona da „smiri neposlušnog korisnika“ jer ju je, prema njenim rečima, napao. Prvo je došlo do verbalnog konflikta, a usledio je i fizički napad na korisnika, koji je zadobio povrede glave u predelu oko očiju i podlive. Lekar specijalista je u izveštaju konstatovao nagnječenje nosa i jabučne kosti - rekla je Zekavica za Kurir i naglasila da će protiv svih koji snose odgovornost za mladićevo povređivanje i prikrivanje slučaja biti preduzete zakonske mere.

Direktorka: Žao mi je!Milka Milovanović Minić, direktorka Doma, kaže da su odreagovali po procedurama koje su jasno usklađene sa zakonom. Ona je potvrdila da je korisnik zadobio udarac u glavu.- Žao mi je što je došlo do ovog incidenta i nadam se da se to neće ponoviti. Korisnik M. J. zadobio je udarac u lice, ali povreda po mom, ali i stručnom mišljenju našeg doktora nije podrazumevala hitan odlazak u Urgentni centar. On ima specifičan status, pa smo ga zbog toga prvo odveli u bolnicu „Laza Lazarević“. Negovatelj je suspendovan - rekla je ona.

Mladić M. J. (22) zadobio ozbiljne povrede lica i glave
Mladić M. J. (22) zadobio ozbiljne povrede lica i glave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track