SKANDAL: Zatvorenike mesecima kljukali pilulama za potenciju!

Osuđenici kao zamorci

SKANDAL: Zatvorenike mesecima kljukali pilulama za potenciju!

Austrija -
Godinu dana po nalogu glavnog lekara austrijskog zatvora Štajn zatvorenicima su davane pilule "cialis" koje deluju poput vijagre. Nedavno se u ćeliji obesio Manuel S. (20) kog su seksualno zlostavljali

KREMS - Zatvorenici u najozloglašenijem austrijskom zatvoru Štajn (Stein) u poslednjih godinu dana redovno su dobijali sredstvo za potenciju. Ovo se saznalo nakon što je jedan od čuvara prijavio dostavu sumnjivo velikih količina pilula za podizanje seksualnog učinka “cialis” koja deluje poput vijagre.

Zanimljivo je da se samo pre nekoliiko nedelja u ovom zatvoru obesio dvadesetogodišnji Manuel S. jer ga je cimer u ćeliji više puta seksualno zlostavljao. Nakon objavljivanja informacije o kljukanju osuđenika "cialisom", javnosti optužuje i krivi medicinsku upravu zatvora za smrt mladog Austrijanca.

Zašto je medicinsko odeljenje ove zatvorske ustanove redovno poručivalo po hiljadu tableta (5mg) ove pilule za potenciju i davalo ih zatvorenicima od kojih većina godinama nije bila u kontaktu sa svetom, a kamoli sa ženom, tek treba da se otkrije..

Istražitelji na potezu... Zatvor Štajn
Istražitelji na potezu... Zatvor Štajn

“Samo smo sprovodili naređenja koja stižu iz medicinske uprave. Zašto zatvorenici koji se već godinama nalaze iza rešetaka dobijaju sredstva za potenciju, to morate da pitate glavnog lekara”, izjavio je jedan od čuvara.

“Ovaj skandal još je veći, jer se ovo sredstvo kupuju novcem poreskih obveznika Austrije”, rekao je Kristijan Lauš (Christian Lausch, FPÖ) iz Slobodarske partije i zahtevao je da se odmah obustavi davanje “bombonica za potenciju” zazvorenicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track