SKINITE VIŠAK KILOGRAMA: Ovo je najbolje vreme za obroke!
Foto: Rojters

Istraživanje

SKINITE VIŠAK KILOGRAMA: Ovo je najbolje vreme za obroke!

Život -
brži gubitak kilograma zavisi najviše od doručka, koji treba pojesti u optimalno vreme - 7 sati i 11 minuta

Kvalitet i kalorijska vrednost obroka koje jedete tokom dana nije jedina stvar koja je važna za zdrav život - važno je i vreme kada ih jedete, pokazalo je istraživanje jedne britanske firme.

Naime, brži gubitak kilograma zavisi najviše od doručka, koji treba pojesti u optimalno vreme - 7 sati i 11 minuta, prema računici stručnjaka. Minut gore ili dolje ne čini bitnu razliku.

Ručak treba jesti između 12.30 i 13 sati, a večera bi trebalo da bude gotova do 18.30. Ovakvim režimom ishrane postižu se optimalni rezultati što se tiče težine, probava je besprekorna i metabolizam se podstiče na brži rad.

Istraživanje je pokazalo da je čak 84 odsto ljudi koji su uspešno izgubili kilograme i jednako tako zadržali novu težinu jelo u tačno određeno doba dana, a svi su kao najgoru stvar istakli preskakanje obroka, koje je ubica svake dijete.

Jednako tako, tri četvrtine ispitanika odgovorno tvrdi da je lagani ručak loša stvar za dijetu, jer će izazvati glad i prejedanje tokom večere, što će opet dovesti do usporavanja metabolizma i vraćanja kilograma.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track