Skloni se s puta kad prolazi gazda Miško

Stroga pravila ponašanja

Skloni se s puta kad prolazi gazda Miško

Društvo -
Uhapšeni Miroslav Mišković svojevremeno zaposlenima u „Delta Đeneraliju“ zabranio da mu okreću leđa, pozdrave ga sa „zdravo“, a morali su i da ga puste da prvi uđe u lift

BEOGRAD - Ko u vojsci!- Kada Miroslava Miškovića, predsednika „Delta holdinga“, sretnete u hodniku ili kancelariji, dužnost vam je da oslobodite prostor, da se izmaknete ili zastanete da on prođe. A ako se nađete zajedno u liftu, uvek ćete dopustiti da on prvi stigne na sprat na koji se uputio, a vi ćete se naknadno, tek po njegovom izlasku, vratiti na sprat koji vam odgovara. Dok ste zajedno u liftu, obratite pažnju da mu ne okrenete leđa, a ako je velika gužva, ne dozvolite da svojim prisustvom pretrpate lift - doslovce ovako piše u pravilniku ponašanja zaposlenih u „Delta Đenerali osiguranju“, koji duže vreme kruži internetom. Pored pravila ponašanja, kretanja i oblačenja, postoje i pravila komunikacije, takođe vrlo stroga i jasno precizirana. Naime, zaposlenima je zabranjeno da izgovaraju „ćao“ i „zdravo“, a sleng nije ni zamisliv u ovoj kompaniji.- Pozdravljajte se sa „dobar dan“, a ne sa „zdravo“, „ćao“ ili slično, sem ako niste ostvarili prisno poznanstvo. Prilikom predstavljanja uputno je da navedete i funkciju koju obavljate u kompaniji. Pri susretu i u komunikaciji sa direktorima, uvek ih oslovljavajte sa „Vi“ i sa „direktore“. Nemojte koristiti: „gospođo“, „gospođice“ ili „gospodine“ i nemojte imati žvaku u ustima dok razgovarate - poručuju čelnici „Delte“.Pored pravila komunikacije i ponašanja, u „Delti“ su precizirana i pravila oblačenja kojih svi moraju striktno da se pridržavaju.- Košulja, kravata i odelo su obavezni za muškarce, ali je zabranjeno da se nose intenzivne boje kao što su crvena, žuta, narandžasta, ljubičasta i slične. Takođe je bitno da uparite materijale - piše u „Deltinom“ pravilniku.Kada je u pitanju lepši pol, naređenja su još oštrija. Damama je zabranjeno da nose suknje od streča koje se pripijaju uz telo, a sandale sa otvorenim prstima ne dolaze u obzir. Ne smete biti napadno našminkani, ali nije preporučljivo da dolazite na posao bez šminke.Do zaključenja broja, odgovore od „Delte“ na pitanja koja se tiču ovog pravilnika nismo dobili.

Damama je zabranjeno da nose suknje koje se pripijaju uz telo
Damama je zabranjeno da nose suknje koje se pripijaju uz telo

Radite i na slobodan danIako su vikendi slobodni, praksa je da se na posao dođe i subotom i nedeljom!- Da biste završili sve zaostale obaveze, dođite na posao i na slobodan dan, ali tada možete da radite u neformalnoj atmosferi i da porazgovarate sa kolegama. Tada ne morate da budete formalno obučeni. Dok ste u kancelariji i radite, možete da skinete sako na kraće vreme, ali nemojte biti bez sakoa van kancelarije - poručuju iz „Delte“ i dodaju da zaposleni treba da dolaze odmorni na posao, pa prema tome ne smeju da budu na ulici duže od jedan posle ponoći!

Do ve-cea desnom stranom hodnikaPrema rečima jednog od zaposlenih u jednoj „Deltinoj“ firmi, nacrtali su punu liniju po sredini hodnika, kao i strelice kojim smerom treba da se kreće osoblje.- Taj put vodi i do toaleta, a putanju prate i linije, tako da kada ulaziš u ve-ce, moraš da se držiš desne strane. Isto važi i u obrnutom smeru. Bez šale, tamo je zabranjeno prelaziti liniju čak i ako uopšte nema gužve, jednostavno maltretiraju ljude - objašnjava zaposleni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track