Škola za oštećene sluhom proslavila 115 godina
Foto: KURIR

Škola za oštećene sluhom proslavila 115 godina

Beograd -
U Domu sindikata upriličen je kulturno-umetnički program, odnosno priredba inkluzivnog karaktera, u kojoj su učesnici te škole zajedno sa vršnjacima iz OŠ "Josif Pančić" realizovali program

BEOGRAD - Svečanom akademijom i uz brojne zvanice, škola za oštećene sluhom i nagluve "Stefan Dečanski" obeležila je 115 godina postojanja u Domu sindikata.

Ovim povodom, upriličen je kulturno-umetnički program, odnosno priredba inkluzivnog karaktera, u kojoj su učesnici te škole zajedno sa vršnjacima iz redovne škole "Josif Pančić" realizovali program.

Obraćajući se gostima, među kojima su bile supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić i princeza Katarina Karađorđević, direktorka škole Leposava Petović rekla je da nema boljeg inkluzivnog primera od tog da ova deca zajedno rade predstavu.

"Oni su došli da podrže drugare i zajedno te škole sarađuju već duži niz godina", rekla je ona.

Princeza Katarina poručila je deci da budu radoznala, da se ne stide da pitaju ono što ih zanima i izrazila nadu da im u školi uređaj koji je njena Fondacija poklonila pomaže u učenju.

Ona je dodala, da ta škola uvek može da računa na nju i njenog supruga princa Aleksandra Karađorđevića, dodajući da su sva deca budućnost Srbije.

Škola za oštećene sluhom i nagluve "Stefan Dečanski" bavi se vaspitavanjem, obrazovanjem i rehabilitacijom dece oštećenog sluha i govora. Najstarija je škola u regionu koja se bavi ovom problematikom, a u strukturi škole postoje tri predškolske grupe, osnovna i srednja škola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track