"Školu prijateljstva" na Tari posetili Tadić i Dodik

"Školu prijateljstva" na Tari posetili Tadić i Dodik

Društvo -
Predsednik Dodik istakao da je "Škola prijateljstva" prilika da se deca bliže upoznaju sa nacionalnim vrednostima i srpskom istorijom

TARA - Na Tari se i ovog leta održava "Škola prijateljstva", kroz koju će proći 800 dece iz Srbije i osam zemalja regiona, a decu su danas posetili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić. Oni su obišli 20 dece iz Republike Srpske i Crne Gore, polaznike programa "Srpski kod" u okviru "Škole prijateljstva" Naše Srbije.

Predsednik Dodik istakao je da je "Škola prijateljstva" prilika da se deca bliže upoznaju sa nacionalnim vrednostima i srpskom istorijom. "Bez obzira što mi živimo u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, Srbija je naša i čast nam je što pripadamo jednom časnom i poštenom narodu”, rekao je Dodik.

Dugogodišnji pokrovitelj Škole prijateljstva Boris Tadić izrazio je svoje zadovoljstvo što je i ove godine na Tari i istako značaj Naše Srbije u njenim 12-togodišnjim aktivnostima vezanim za brigu o deci, čiji su roditelji stradali u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije. "Škola prijateljstva" oce godine traje od 1. jula do 10. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track