SKUPŠTINA: Nastavljena rasprava o budžetu za 2014.

U načelu

SKUPŠTINA: Nastavljena rasprava o budžetu za 2014.

Društvo -
Predlog budžeta, koji bi Skupština trebalo da usvoji do 15. decembra, predviđa prihode od 930 milijardi dinara i rashode 1.113 milijardi

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju raspravu u načelu o Predlogu zakona o budžetu za 2014. godinu.

Poslanici su juče započeli načelnu raspravu o predlogu budžeta za narednu godinu, koji predviđa deficit od 182,5 milijardi, ili 4,6 projektovanog bruto domaćeg proizvoda (BDP). Predlog budžeta, koji bi skupština trebalo da usvoji do 15. decembra, predviđa prihode od 930 milijardi dinara i rashode 1.113 milijardi.

Premijer Srbije Ivica Dačić juče je u Skupštini Srbije pozvao poslanike da podrže predlog budžeta koji, kako je rekao, predstavlja priliku za novi početak i prekretnicu u načinu razmišljanja, kao i uvođenje odgovornosti u vođenje ekonomije.

Ministar finansija Lazar Krstić je, predstavljajući poslanicima Skupštine Srbije predlog budžeta za narednu godinu, izjavio da taj predlog nije ni idealan, ni najbolji, ali da je realan i da predstavlja jedini mogući put i smer u ovom trenutku.

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je, u raspravi o predlogu budžeta, da će se nova ekonomska politika bazirati na razvoju domaće privrede, zapošljavanju i rastu životnog standarda. Srbija će naredne godine, prema projekciji budžeta, ostvariti blag privredni rast od jedan odsto, pre svega zbog nedovoljne ekspanzije investicija i realnog pada lične i državne potrošnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track