SKUPŠTINA PUPS Krkobabić: Hleb, dostojanstvo i pravda
Foto: Nebojša Mandić

Stranački skup

SKUPŠTINA PUPS Krkobabić: Hleb, dostojanstvo i pravda

Politika -
To je ono što većina penzionera podržava i na čemu insistira. Glasajući za tu ideju glasaju za sebe i sigurnu i redovnu penziju ne da bi bili neko i nešto jer već su bilio neko i nešto rekao je Milan Krkobabić

BEOGRAD - Kandidat za predsednika PUPS-a Milan Krkobabić poručio je danas da je ono za šta se oni bore hleb, dostojanstvo i pravda, da nisu kočničari napretka zemlje i da clijeve mogu da ostvare samo pod uslovom da ostanu odani svojoj misli, koalicionim partnerima i svom narodu i državi.

Krkobabić je na redovnoj skupštini PUPS-a na kojoj je jedini kandidat za predsednika stranke naveo da se danas definiše nastavak puta započet pre devet godina.

On je naveo da se iduće godine zaokružuje ciklus od 10 godina gde se od male neprepoznatljive partije "dočekane sa podsmehom" bez finansijske, medijske, inostrane i "one mnogo bitnije" od domaćih faktora podrške uz čvrstu ideju kako sačuvati i posešiti socijalno ekonomski položaj penzionera uspeo na velika vrata u parlament.Krkobabić je podvukao da su oni tu, a da u parlamentu nema njihovih "prijatelja" Mlađana Dinkića i Čedomira Jovanovića istakavši da nije dovoljno živeti u virtuelnom svetu već realan život što oni iz PUPS-a i čine.

Na kritike koje se mogu čuti da ih neki karakterišu kočničarima Krkokabić je zapitao kako oni mogu da budu kočničari jer je upravo njima ključni interes da se otvaraju nova radna mesta jer samo tako može da se puni penzioni fond.Krkobabić je dodao i da oni podržavaju i strane i domaće investitore.

On je dodao da PUPS shvata ekonomsku situaciju i podvukao da kada su podržali vladu nisu tražili ništa a da je to ništa ustvari sve, hleb, dostojanstvo i pravda.

"To je ono što većina penzionera podržava i na čemu insistira. Glasajući za tu ideju glasaju za sebe i sigurnu i redovnu penziju ne da bi bili neko i nešto jer već su bilio neko i nešto" rekao je Krkobabić.Kako je naveo u PUPS-u podržavaju i raduje ih hrabrost predsednika vlade Aleksandra Vučića da u ovoj ekonomskoj situaciji i kaže da ćemo pokušati da učinimo sve u našoj moći da oživimo privredu, suzbijemo sivu ekonomiju, da se iscrpe sve druge mogućnosti kako se ne bi diralo u penzije."To je pošten stav i poštena podrška - nema kalkulacija" rekao je Krkobabić koji je dodao i da se čupo sa premijerom koji im je poželo srećan i uspešan rad.

On je dodao da u susret promenama koja se dešavaju u 21 veku PUPS mora ići pod jednim uslovom, da bude odan svojem cilju i misli, koalicionim partnerima i narodu i državi.Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da SPS, PUPS i JS nije ujedinilo to što su prijatelji nego zajednička ideja da Srbija bude pravednija u socijalnom smislu ističući da će to ostati i dalje motiv zajedništva.

Ukazujući da je žalostan jer po prvi put nema Jovana Krkobabića on je podsetio da su SPS i PUPS pre sedam godina napravili prvi sporazum o saradnji kojima se kasnije pridružila i Jedinstvena Srbija te da je to bila koalicija kojoj nisu davali velike šanse na političkoj sceni.

"Uloga naše koalicije u sadašnjoj vladi je upravo usmerena ka tome da stavovima ukažemo svoje viđenje određenih problema koji su pre svega finansijske prirode, a vezani su direktno za program ekonomskog oporavka i razvoja"", rekao je Dačić dodajući da treba da vode mudru politiku i preduzimaju mere koje narad od njih očekuje.

On je naveo da moraju da traže nove modelitete prisustva na političkoj sceni u uslovima kada se političke scena promenila i kada su neke stranke zbrisane sa scene, a jedna stranka ima apsolutnu većinu."Važno je da budemo konstruktivni deo vladajuće većine i da dajemo predloge i obavljamo na najbolji način naše funkcije"", rekao je Dačić dodajući da ne želi da priča o Vidovdanu jer je vezan za neke teške teme, iskušenja, mučenja.Podsećujući da danas PUPS bira svog predsednika, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je danas veliki dan u istoriji srpskog naroda i Srbije, ali i PUPS-a koji bira "najuspešnijeg menadžera za predsednika partije - Milana Krkobabića koji je najuspešniji direktor svih javnih preduzeća poslednjih 20 godina"".Prisećajući se i dosadašnjeg predsednika te stranke Jovan Krkobabić, Marković je istakao da je on bio otac nacije od koga se mnogo naučilo i koji je sa Dačićem odveo Srbiju u Evropu.On je istakao i da veruje da će koalicija SPS-PUPS-JS dugo trajati.

"Uvek smo se borili da program koji smo obećavali u kampanji realizujemo. Nećemo nikada odstupiti od programa i principa koji smo obećali građanima"", poručio je Marković.Članovima PUPS obratio se i funkcioner SPS Aleksandar Antić, kao i predstavnici bliskih partija iz regiona, parlamentarne stranke DESUS iz Slovenije, parlamentarne stranke HSU iz Hrvatske i predstavnici Partije ujedinjenih penzionera iz republike Srpske.Na Skupšstini PUPS-a trebalo bi da bude izabran novi predsednik i organi te stranke, a kandidat za predsednika je Milan Krkobabić, dosadašnji zamenik predsednika.

Krkobabić izabran za predsednika PUPS

Na Skupštini Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) za predsednika stranke jednoglasno je danas izabran Milan Krkobabić, dosadasnji zamenik predsednika partije.

Sa Skupštine je poslata poruka svim članovima da će PUPS nastaviti da štiti interese penzionera Srbije i da će se boriti za zaštitu najugroženijih uz puno razumevanja za trenutnu ekonomsku situaciju u zemlji, navodi se u saopštenju te stranke. Dodaje se da je u Sava centru u Beogradu Redovnoj skupstini PUPS-a prisustvovalo 873 delegata.

Milan Krkobanić je za predsednika stranke izbran na predlog 170 opštinskih odbora. Na funkciji je zamenio oca Jovana Krkobabića, koji je krajem aprila preminuo u 84. godini. Svečanom delu Skupstine prisustvovali su predsednik Socijalisticke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, član predsednisva SPS-a Aleksandar Antić.

Sednici su prisustvovale i delegacije regionalnih partija istog političkog opredeljenja - zaštite interesa penzionera i socijalnog progresa, kao što su parlamentarna partija DESUS iz Slovenije, parlamentarna partija HSU iz Hrvatske i Partija ujedinjenih penzionera Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track