Skupštinski kolegijum razmatra rezoluciju o Kosovu
Foto: Fonet

Skupštinski kolegijum razmatra rezoluciju o Kosovu

Politika -
Nebojša Stefanović počeo je kolegijum oko 12 sati, a razmotra se Predlog rezolucije o Kosovu

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović počeo je danas oko 12 sati sastanak sa šefovima poslaničkih grupa o sednici parlamenta na kojoj će biti razmotren Predlog rezolucije o Kosovu.

Vlada Srbije je juče utvrdila Predlog rezolucije koja je upućen parlamentu. Kako je ranije najavljeno, vanredna sednica parlamenta na kojoj će poslanici razmotriti predloženu rezoluciju biće održana u subotu, 12. januara.

Šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Zoran Babić ranije je rekao da će se na sastanku razgovarati o toku sednice parlamenta i tehničkim detaljima i da očekuje potpuni konsenzus i saglasnost svih stranaka.Prisustvo Kolegijumu su potvrdili i šefovi poslanika socijalista Branko Ružić, Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić, koji je naveo i da očekuje dogovor o nastavku rada Skupštine u narednom periodu.I predstavnici opozicije potvrdili su da su dobili poziv za sednicu i najavili prisustvo."Pozvani smo i ići ćemo na Kolegijum. Očekujem da ćemo tada i dobiti tekst rezolucije i da će se na sastanku razgovarati o predloženom dokumentu, kao i o tome kada će biti održana sednica Skupštine", rekao je šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović.Kolegijumu će prisustvuje i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić, koji očekuje da će dobiti tekst rezolucije, jer, kako je naveo, važno je da se poslanici upoznaju sa tim dokumentom pre početka plenarne sednice.I šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor će prisustvuje sednici Kolegijuma, kao i predstavnik Liberalno demokratske partije.Iz LDP-a će sastanku prisustvuje i potpredsednik parlamenta Žarko Korać.Vlada Srbije juče je jednoglasno usvojila dva dokumenta vezana za Kosovo i Metohiju i time je, prema rečima premijera Ivice Dačića, iskazano puno državno jedinstvo kada je reč o toj značajnoj temi koja je suštinsko pitanje od nacionalnih i državnih interesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track