Slaviša Kokeza: Laž je da Vučić pritiska za titulu
Foto: Saša Pavlić

Potpredsednik Zvezde o pričama čaršije

Slaviša Kokeza: Laž je da Vučić pritiska za titulu

Fudbal -
On kaže da je dobar prijatelj s liderom SNS, za koga tvrdi da nema nikakav uticaj na srpski fudbal

Pehar se osvaja na terenu.Slaviša Kokeza, potpredsednik Crvene zvezde govori o optužbama rivala da crveno-beli moraju da osvoje Superligu po političkoj direktivi.Kao funkcioner Srpske napredne stranke, šta mislite o pričama da postoje pritisci s najviših mesta da Zvezda mora da uzme titulu.- Ružno je kada Zvezdu zbog navodnog uticaja politike prozivaju oni koji su deset godina povlašćeni, koji su deo uspeha postigli na osnovu političkog uticaja i povlašćenog položaja u fudbalskoj organizaciji. Posebno je ružan pokušaj da se ime Aleksandra Vučića zloupotrebi u klupskim obračunima. Vučić i ja smo prijatelji, on je zvezdaš, ali tu se završava priča o njegovom uticaju u fudbalu. Od silnih obaveza koje ima u državi, Vučić stvarno nema vremena da se bavi fudbalom.Možete li uticati na to da se rivalstvo Crvene zvezde i Partizana svede na normalnu meru?- Mislim da rivalstvo između Zvezde i Partizana treba da bude zdravije, da odnosi dva kluba treba da budu normalniji. Ako iz Partizana žele da imamo normalne odnose i da se međusobno poštujemo, u Zvezdi kucaju na otvorena vrata.Na Zvezdinu upravu i igrače ove sezone je izvršen ogroman pritisak da moraju da osvoje titulu.- To je naša sudbina i s tim moraju da se nose svi koji su u Zvezdi. I igrači i uprava. Naravno da je pritisak veći jer godinama nismo osvojili titulu. Međutim, ko ne ume da se nosi s tim pritiskom, nije za klub. Za Crvenu zvezdu je plasman u Ligu šampiona dodatna zarada od desetak miliona evra, a Liga Evrope donosi oko pet miliona.Hoće li neko iz bivših uprava odgovarati za uništavanje Zvezde?- Imam poštovanja za sve ljude koji su vodili klub u za nas najtežoj deceniji od osnivanja. Neki su se snašli bolje, neki lošije. Ne želim da opravdam nikoga ko je imao ličnu korist od kluba, i ako je bilo takvih, treba da odgovaraju. Međutim, protiv Zvezde su korišćena sva sredstva, dozvoljena i nedozvoljena, resursi države, potencijalni sponzori su sprečavani da dođu na Marakanu.♦ Ima li uprava način i resurse da Zvezdu izvuče iz finansijskog ropca?- Novac jednom fudbalskom klubu donosi veća vrednost igrača, prihodi od evropskih takmičenja, od povećane prodaje ulaznica i novih sponzora, a toga nema bez poslovnog uspeha. Zato ta dva procesa ne mogu da se odvoje.

(Sportska rubrika / Mozzart sport)

Kokeza: Od silnih obaveza koje ima u državi, Vučić stvarno nema vremena da se bavi fudbalom. njegova veza sa zvezdom je samo navijačka
Kokeza: Od silnih obaveza koje ima u državi, Vučić stvarno nema vremena da se bavi fudbalom. njegova veza sa zvezdom je samo navijačka

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Garantovana minutažaLUKA TRAŽIO NEMOGUĆEDobar deo javnosti misli da ste se ogrešili o Luku Milunovića.- Predsednik Džajić i ja više puta smo razgovarali s Lukom, ali dogovor nismo postigli. Problem je bio što je Milunović smatrao da treba da mu garantujemo sigurnu minutažu u Zvezdi, a to nije moguće. Ko će igrati i koliko, odlučuje samo trener Stojanović, i niko ne može da ima nikakvu garanciju za minutažu, kako god se zvao.

Uloga u FSSKARADŽIĆU ROK DO MAJATražili ste ostavku Tomislava Karadžića, a sada se pominjete kao potpredsednik FSS.- Nije tačno da sam već izabran za potpredsednika FSS i stav Crvene zvezde o Savezu je poznat, ali jasno vam je da Zvezda nije jedini fudbalski klub u ovoj zemlji. Što se Karadžića tiče, ili će do maja doći do promena u svim strukturama Saveza koje nisu radile dobro, ili će klub pokrenuti inicijativu u skladu sa Statutom za raspisivanje izbora na svim nivoima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track