Slaviša Stojanović: Debate s Partizanom su korak unazad!
Foto: Fonet

Trener Zvezde ne naseda na provokacije

Slaviša Stojanović: Debate s Partizanom su korak unazad!

Fudbal -
Najvažnije je da smo koncentrisani na svoj cilj. Tačno znamo šta treba da uradimo da bismo pobedili Donji Srem, tvrdi trener Zvezde

Prebacuju im pritisak.Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović kaže da „otrovne strelice“ iz Humske neće njega i fudbalere crveno-belih poremetiti na putu ka toliko željenoj tituli. Crveno-beli danas od 14.30 časova u Novom Sadu igraju protiv Donjeg Srema i slove za apsolutne favorite u meču. Crvena zvezda je imala želju i volju da se meč odigra u Pećincima, ali policija je odlučila da se mora igrati u Novom Sadu.Stalno iste pričeIzjava Branislava Trajkovića „da država gura Crvenu zvezdu“ naišla je na žestoke osude fudbalera, ali trener Stojanović kaže da ga takve provokacije ne dotiču.- Od početka prvenstva provlači se takva priča. Posle te izjave održao sam sastanak sa igračima i rekao im kako da treba da se ponašamo. Najvažnije je da smo koncentrisani na svoj cilj. Svaki put kada budemo ulazili u debate i prepucavanja, napravićemo korak ili dva unazad. Pričao sam i sa stručnim štabom i sa čelnicima kluba. Što se nas tiče, sve je jasno - rekao je Stojanović.Trener Crvene zvezde i fudbaleri tvrde da će ozbiljno shvatiti utakmicu s Donjim Sremom i da neće potceniti protivnika.- Svakog vikenda čeka nas novi ispit. Pokazali su nam jesenas zube na Marakani, a sada imaju jaču i stabilniju ekipu. Dosta trče, agresivni su, iskusni. Ipak, mi znamo šta treba da uradimo da bismo osvojili tri boda - rekao je Stojanović i dodao:Mora čvršće- Moramo biti kompaktniji i čvršći. Donji Srem ne igra bunker, već imaju specifičan stil. Neće se braniti. Naš kapacitet trčanja je dobar što se tiče kilometraže. Drugi par cipela je da se dovoljno ne nudimo igračima s loptom. Nekad se krijemo i ne tražimo rešenja. To vam je onaj fudbalski trougao.

Rekord iz DomžalaBEZ PORAZA NA 33 MEČATrener crveno-belih ima lepu seriju od devet uzastopnih pobeda.- Ne obazirem se na statistiku. Imao sam u Sloveniji jednom 33, a drugi put 32 utakmice bez poraza, u sezonama kad sam s Domžalama osvajao titulu. Međutim, meni to nije važno, možda statističarima jeste - tvrdi Stojanović.

Podrška za KiMS TREPČOM U PONEDELJAKFudbaleri Crvene zvezde odigraće u ponedeljak od 16.00 časova prijateljsku utakmicu sa ekipom Trepče iz Kosovske Mitrovice na pomoćnom terenu Marakane. Utakmicu je početkom meseca zakazao predsednik crveno-belih Dragan Džajić. Time je klub hteo da pruži podršku Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, kao odgovor na činjenicu da je nepriznato Kosovo igralo svoj prvi zvaničan meč s Haitijem (0:0), pod patronatom FIFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track