Slavko Goluža je težak kreten!

Afera Oluja

Slavko Goluža je težak kreten!

Ostali sportovi -
Niko u Srbiji nije iznenađen izjavama selektora hrvatskih rukometaša, koji je pobedu nad Srbijom poistovetio s „Olujom“

Navikli na njegova lupetanja!Izjava selektora rukometne reprezentacije Hrvatske Slavka Goluže da ga pobeda njegovog tima nad selekcijom Srbije podseća na film „Oluja“, što jasno aludira na akciju proterivanja Srba iz Krajine, nije mnogo pogodila rukometnu Srbiju.Direktor Crvene zvezde i nekadašnji reprezentativac Nenad Peruničić kaže da Goluža za njega nikad nije bio neko koga je shvatao ozbiljno i da je samo još jednom potvrdio da je „mali čovek“.- Među reprezentativcima Hrvatske imam mnogo prijatelja, kao na primer Igora Vorija, a s bivšim selektorom Linom Červarom bio sam u stalnom kontaktu čak i za vreme rata. Međutim, Slavka Golužu nisam smatrao za ozbiljnog igrača, pa neću ni sad. Moja generacija ga je dobijala gde god smo ih dohvatili, pa su mu verovatno ostali neki kompleksi, koje sad leči - kaže Peruničić i dodaje:- Mali ljudi uvek ostaju mali. Ne znam kome treba da se seća svega što je bilo pre 20 godina i što nema nikakve veze sa sportom, ali zaista ne želim da trošim reči na njega.

Naduvali ga i HrvatiMediji u Hrvatskoj s negodovanjem su dočekali izjavu svog selektora, a sajt www.index.hr objavio je tekst pod naslovom „Slavko, jesmo li u ratu ili na Olimpijskim igrama?“. Novinari su upozorili Slavka Golužu da njegove izjave izlaze iz okvira sporta i podsetili su na sve njegove pokušaje da mečeve Srbije i Hrvatske ispolitizuje.

Vladica Spasojević
Vladica Spasojević

Spasojević: A zvao nas braćomDirektor srpske reprezentacije Vladica Spasojević tvrdi da je od Goluže očekivao ovako nešto.- Time što je rekao Goluža je pokazao ko je i šta je. Pre neki dan nas je dočekao rečima: „Gde ste, braćo Srbi“, a sad nas pljuje. Naravno, nismo naseli na to jer znamo da bi nam uvek zabio nož u leđa. Izgubili smo bitku, ali nismo izgubili rat. Ima još da se igra, mi se ne predajemo i ne želimo da se opterećujemo njegovim izjavama, već smo koncentrisani na naredne mečeve - kaže Spasojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track