SLEPA OSVETA: Unakazili rođaka ubijenog dečaka!

SAD osudile izraelsku policiju

SLEPA OSVETA: Unakazili rođaka ubijenog dečaka!

Planeta -
Iživljavanje Američki državljanin Tarik Hdeir (15), koji je u srodstvu s Muhamedom Abu Hdeirom, brutalno prebijen i uhapšen u Jerusalimu

JERUSALIM - Tenzije između Palestinaca i Izraelaca došle su do usijanja otkako je izraelska policija u Jerusalimu brutalno pretukla i uhapsila Tarika Hdeira (15), rođaka mučenog i spaljenog palestinskog tinejdžera Muhameda Abu Hdeira (16).Naime, palestinska i američka javnost besne su i šokirane nakon što je objavljen snimak teškog batinanja Hdeira, američkog državljanina palestinskog porekla, koji je u srodstvu s palestinskim dečakom za koga se veruje da su ga ubili Izraelci. Zvanični Vašington smesta je reagovao i pozvao na istragu tog šokantnog slučaja, a portparolka Stejt departmenta Džen Psaki potvrdila je da je dečak još uvek u pritvoru u Jerusalimu.

Izazvao burne reakcije... Snimak prebijanja
Izazvao burne reakcije... Snimak prebijanja

- Duboko smo uznemireni izveštajima da je on pretučen dok je bio u policijskom pritvoru i oštro osuđujemo prekomernu upotrebu sile. Pozivamo na brzu, transparentnu i kredibilnu istragu i punu odgovornost za preteranu upotrebu sile - rekla je Psakijeva.Na video-snimku koji se u subotu pojavio na internetu vidi se kako dva izraelska granična policajca više puta udaraju dečaka dok on leži na zemlji i potom ga odnose. Njegova porodica - koja živi u gradu Tampa, u državi Floridi, i u Jerusalimu je u poseti rođacima - izrazila je veliku zabrinutost povodom zdravstvenog stanja dečaka jer ga je policija satima držala u pritvoru bez lekarske pomoći.

Tarik Hdeir pre batinanja
Tarik Hdeir pre batinanja

Izraelska vojskaNASTAVLJA SE VOJNA AKCIJAIzraelska vojska nastavila je bombardovanje duž Pojasa Gaze, pa su i tokom jučerašnjeg dana ratni avioni gađali deset meta koje navodno koriste palestinski ekstremisti. Prema saopštenju vojnih zvaničnika, ta mesta su bila korišćena za proizvodnju oružja i nema podataka da li je prilikom napada bilo žrtava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track