SMENJEN: Žarko Obradović neće biti ministar prosvete!

Dačić odlučio

SMENJEN: Žarko Obradović neće biti ministar prosvete!

Politika -
Premijer Srbije i lider socijalista Ivica Dačić doneo je odluku da sačuva Slavicu Đukić Dejanović

BEOGRAD - Žarko Obradović više neće biti ministar prosvete! Predsedništvo Socijalističke Partije Srbije donelo je večeras odluku da Žarko Obradović više neće na funkciji, saznaje Tanjug. Premijer Srbije i lider socijalista Ivica Dačić sačuvao je Slavicu Đukić Dejanović, koja ostaje ministar zdravlja.

Žarko Obradović i ranije je pozivan na ostavku zbog katastrofalne organizacije male mature kada su testovi bili ukradeni. Međutim, on nije našao opravdanje da podnese ostavku.

Dačić je ranije izjavio je da će danas biti odlučeno koji ministar SPS će napustiti Vladu.

„Danas ću u SPS imati sastanke o rekonstukciji, razgovaraću sa Obradovićem, to nije problem, razgovarao sam sa Slavicom i ona će, kao i Obradoviće poštovati moju odluku", rekao je Dačić u toku dana.„Na to moramo da stavimo tačku i kažemo ministri neće više biti ti i ti“, konstatovao je Dačić.

Dajući svoj doprinos ozbiljnoj i temeljnoj rekonstrukciji Vlade, Predsednistvo SPS-a je jednoglasno podrzalo predlog da se umesto Milutina Mrkonjića i Žarka Obradovića izaberu novi ministri saobraćaja i obrazovanja.

""Predsednistvo SPS-a insistira na brzom i potpunom utvrđivanju pune istine i zakonske odgovornosti za krađu testova male mature"", rekli su na sednici predsedništva SPS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track