Smirena glava ruši Ukrajince!
Foto: Fonet

Crvena zvezda večeras u revanš meču s Černomorecom (20.30)

Smirena glava ruši Ukrajince!

Fudbal -
Moramo biti strpljivi i ne smemo da padnemo pod atmosferu koju će stvoriti Delije

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović veruje da njegovi igrači mogu nadomestiti deficit od dva gola iz prvog meča s Černomorecom u Odesi (1:3) i plasirati se u plej-of Lige Evrope. Strateg crveno-belih jasno je stavio do znanja da njegova ekipa od prvog do poslednjeg minuta mora biti koncentrisana i da ne sme da padne pod atmosferu koju će na tribinama stvoriti Delije.- Kristalno nam je jasno šta moramo uraditi ako hoćemo da prođemo. Moramo biti strpljivi svih 90 minuta, da gradimo svoj napad, da budemo konkretni i da igramo jednostavno. Očekujem da pojačamo agresiju, posebno kada izgubimo loptu - kazao je Slaviša Stojanović i dodao:Pazite se kontri- Ne sme da nas povede želja za golom i atmosfera na stadionu. Ukrajinci su kompaktni, fizički jači od nas. Brzi su i u polukontri i kontri. Kazniće svaki nas propust, kao što je bilo u prvom meču, kada smo na isti način primili dva gola posle dugih lopti prebačenih iza naših leđa. Moramo sprečiti njihove lopte iz dubine, da se zna ko izlazi, a ko čuva leđa.Slaviša Stojanović razmišlja da počne utakmicu s dva napadača, mada je verovatnija varijanta da u srcu protivnika bude Abiola Dauda, a na bočnim pozicijama Filip Kasalica i Vukan Savićević.Što više šuteva- Moraćemo što češće da šutiramo na njihov gol s poludistance, pogotovo što oni igraju zgusnuto, u bloku na 16 do 20 metara od gola. Ne plašimo se protivnika. Teško da ćemo menjati svoj sistem. Treba da maskiramo svoje slabosti i iskoristimo njihove mane da zabijemo gol. Moramo biti obazrivi, ali verujem da možemo da pobedimo - zaključio je Stojanović.

Počinju Martinović i DaudaSlaviša Stojanović moraće da izvrši određene rokade u startnih 11. Zbog povrede Nikole Mijailovića, mesto uz levu aut-liniju zauzeće Filip Mladenović, dok će Jovana Krnetu zameniti Novak Martinović. Nejc Pečnik će najverovatnije meč početi s klupe, a u vezi će igrati Savićević, Milijaš, Kovačević, Ninković i Kasalica. Pozicija centarfora rezervisana je za Abiolu Daudu.

Misli se i na IvanjicuSlaviša Stojanović kaže da je utakmica protiv Černomoreca vrlo važna za klub i početak Superlige u nedelju, pošto Crvena zvezda gostuje Javoru.- Bitna nam je ova sedmica. U nedelju počinje prvenstvo, a mi na početku od četiri utakmice u tri gostujemo. Meč protiv Černomoreca mora biti dodatna motivacija za Superligu - jasan je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track