Smrskana lobanja i 49 rana za sud nisu svirepo ubistvo!
Foto: Kurir štampano

Brat ubijene Zrenjaninke besan na pravosuđe

Smrskana lobanja i 49 rana za sud nisu svirepo ubistvo!

Crna Hronika -
Branislav Kenjić osuđen na 35 godina zatvora zbog smrti supruge Jasmine, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu poništio presudu i naložio da se ubici ponovo sudi

ZRENJANIN - Traže pravdu.- Moju sestru bliznakinju Jasminu ubio je njen muž Branislav Kenjić, bivši advokat i sudija. On je Jasmini nožem zadao 36 uboda po vratu, licu i grudima, nanevši joj i 13 posekotina po celom telu... Bukvalno je iskasapljena, a polomljena joj je i lobanja! Kad sam bio u prilici da je vidim, glava nije mogla da se drži na telu zbog velikog broja uboda, pa su joj stavili okovratnik i tako je sahranjena! Ne može se rečima opisati užas koji od tada proživljavamo.Pobegao u HrvatskuOvo za Kurir priča Simo Ćorović, brat blizanac Jasmine Kenjić, koju je suprug Branislav ubio 4. februara 2011, nakon čega je pobegao u Hrvatsku, a potom u Sarajevo. Za njim je odmah bila raspisana međunarodna poternica, tako da je lociran posle tri dana, uhapšen i deportovan u Srbiju. Na suđenju pred Višim sudom u Zrenjaninu Kenjić je izjavio da se ničega ne seća, a da mu se pamćenje vratilo tek kad se obreo u Hrvatskoj. Na kraju je osuđen na 35 godina zatvora zbog svirepog ubistva.- Mi, kao porodica, bili smo napokon u prilici da odahnemo posle horora koji smo preživeli jer smo bili u sudnici i gledali monstruma - kaže Ćorović.Međutim, onda na scenu stupa Apelacioni sud u Novom Sadu, koji po žalbi Kenjićevog branioca 10. oktobra 2012. ukida presudu i vraća predmet na ponovno suđenje!Sporno obrazloženje- Obrazloženje je bilo da nije jasno utvrđena „dinamika događaja“, odnosno da li je moja sestra možda izdahnula posle prva dva-tri uboda nožem ili tek kad joj je monstrum zadao i poslednji udarac u srce, 49. ranu po redu. To nas je sablaznilo jer su veštaci jasno naveli da su sve rane zaživotne i da je žrtva umrla u strašnim mukama, iskasapljena i izbodena... Da stvar bude gora, Apelacioni sud u rešenju o ukidanju presude objašnjava i da ukupno 49 rana nanetih nožem i polomljena lobanja nisu dovoljni da se izvede zaključak da je reč o svirepom ubistvu! Pitam sudije Apelacionog suda koliko monstruozno ubistvo treba da bude da bi ga oni kvalifikovali kao svirepo? Zar iskasapljeno telo s polomljenom lobanjom, izbodeno 36 puta nožem i isečeno 13 puta, nađeno sa kuhinjskim nožem zabijenim u srce, zar je to „obično“ ubistvo? - ogorčen je Simo Ćorović.

Zakazano ročišteNOVI PROCES U MARTUPostupak pred Višim sudom započet je iz početka, čime je porodica ubijene Jasmine izložena ponovnom stresu zbog susreta s ubicom u sudu. A onda, gotovo godinu dana kasnije, zbog promene predsednika sudskog veća odlučeno je da se ceo postupak vrati na početak i da suđenje počne po treći put, pred novim sudijom. Prvo ročište zakazano je za 19. mart.

Apel ministruNEKA SUĐENJE BUDE PRAVIČNOPorodica je izložena maltretiranju jer se po treći put ponavlja postupak koji se neće se završiti do kraja 2014. Zato apelujemo na ministra pravde da preduzme sve što može kako bi se suđenje pravično završilo, a smatramo da je najveći krivac za ovu agoniju Apelacioni sud u Novom Sadu, koji na neshvatljiv način ukida presude za svirepa ubistva - kaže Simo Ćorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track