"Smrt čoveka na Balkanu" pobedio u Tuzli

Filmski festival

"Smrt čoveka na Balkanu" pobedio u Tuzli

Stil -
Miroslavu Momčiloviću prva nagrada - Vila TFF i 5.000 maraka

BEOGRAD - Film "Smrt čoveka na Balkanu", po scenariju i u režiji Miroslava Momčilovića, pobednik je prvog Tuzla Film Festivala (TFF), koji je završen kasno sinoć.

Poznatom srpskom autoru pripala je prva nagrada - Vila TFF, uz novčani iznos od 5.000 KM, pišu bosanski mediji.Momčilović je na završnoj ceremoniji festivala izjavio kako će mu ovo priznanje biti podstrek za dalji rad i stvaralaštvo.

Film "Bijelo dugme" Igora Stoimenova, takođe iz Srbije, proglašen je za najbolji dokumentarni film TFF.

Žiri je za najbolji kratki igrani film izabrao film "Bardo" makedonske rediteljke Marije Apćevske, dok je nagrada za najbolji animirani film otišla u Hrvatsku, Veljku Popoviću za film "Dove sei, amor mio".

Organizatori su konstatovali kako su ispunjena očekivanja i da su publici ponudili širok izbor vrhunskih filmskih ostvarenja sa južnoslovenskih prostora.

Na festivalu su, između ostalih, učestvovali filmovi Ljubiše Samardžića "Miris kiše na Balkanu" i Lazara Ristovskog "Beli lavovi", a ti autori bili su gosti u Tuzli.

Prvi filmski festival u Tuzli održan je od 22. do 26. avgusta.

Pored filmova sa južnoslovenskih prostora koji su prikazivani u četiri kategorije (dugometražni, kratki igrani, dokumentarni i animirani), organizovane su i druge aktivnosti - okrugli stolovi, diskusije, razgovori sa zvezdama i zabavni programi.

http://www.youtube.com/watch?v=aozEuk_rnK4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track