Smrt, razvodi, nesreće: Glumice serije "Sulejman Veličanstveni" prati loša karma

Crna magija

Smrt, razvodi, nesreće: Glumice serije "Sulejman Veličanstveni" prati loša karma

Stars -
Smrt scenaristkinje najgledanije turske serije “Sulejman Veličanstveni“ Meral Okaj, samo je još jedan u nizu bizarnih momenata na setu, a mnogi veruju da glumce i celu ekipu prati loša karma, budući da su se Hurem i Mahidevran rastale od partnera, Nur je pala niz stepenice, a Merjem pokušala samoubistvo

Glumica Merjem Uzerli preživela je raspad veze, pokušaj samoubistva, napad obožavatelja i stalne momente panike, a vidovnjaci smatraju da je za sve te probleme kriva crna magija, te da nemačku glumicu prati duh pokojne Hurem, kojem se ne sviđa kako je odigran lik sultanove supruge.

Smrt scenaristkinje najgledanije turske serije “Sulejman Veličanstveni“ Meral Okaj, samo je još jedan u nizu bizarnih momenata na setu, a mnogi veruju da glumce i celu ekipu prati loša karma, budući da su se Hurem i Mahidevran rastale od partnera, Nur je pala niz stepenice, a Merjem pokušala samoubistvo.

Poznavaoci Kurana tvrde da je scenaristkinja oskrnavila Islam, te da ju je zbog toga pratila nesreća. Seriju je pokušao da osujeti i turski premijer Erdogan, te je Meral stalno morala da menja scenario, a vlasti su joj zabranile da snima na stvarnim lokacijama.

Takođe, javnosti se nije svidelo kako je prikazan sultan i njegov harem, budući da je Sulejman opisan kao razvratni vođa, koji samo misli na piće i žene.

"Pretili su mi ekstremni islamisti pa sam neko vreme bila pod policijskom zaštitom, a bez telohranitelja nisam smela da izađem iz kuće", žalila se Okaj.

Šuška se da je stres u rekordnom roku pogoršao njeno zdravstveno stanje, jer je Meral umrla od raka pluća samo pet meseci nakon što su joj ga dijagnostikovali. Najviše problema u Turskoj imala je upravo glavna glumica Merjem Uzerli, koja je tumačila lik Hurem.

"Shvatila sam da nešto nije u redu kad sam naglo počela da se gojim iako sam redovno vežbala i pazila šta jedem. Izbezumila sam se od straha kad su usledili napadi panike, strašne noćne more i nesanica", kaže Hurem.

Za Merjem su problemi počeli nakon preseljenja u Tursku. Obožavaoci su je napadali, jer je bila previše zla na ekranima, a počele su i svađe sa bivšim verenikom Džanom Atešom, sa kojim je ostala u drugom stanju, ali ju je ostavio, jer nije želeo dete. Zbog nesreće u ljubavi i stresa na poslu, lepotica je pokušala samoubistvo.

Ipak, završila je na psihijatriji u Nemačkoj."Uverili su je da je za sve kriva crna magija. Vidovnjaci misle da je neko bacio urok na nju, a nije isključeno ni da Merjem proganja uznemireni Huremin duh, kojem se ne sviđa kako ju je glumica prikazala u seriji", kažu prijatelji.

Ništa bolje nije prošla ni Nur, koja glumi Mahidevran. Tokom snimanja se razvela od supruga, a i raskinula i poslednju vezu. Kada se napokon srećno udala, povredila se na setu.

Pala je niz stepenice i završila u bolnici, a nakon toga, nekoliko nedelja nije mogla da ustane iz kreveta, zbog povrede kičme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track