SNOUDEN LETI KA HAVANI: Avion Aeroflota skrenuo s kursa!?

Let iz Moskve

SNOUDEN LETI KA HAVANI: Avion Aeroflota skrenuo s kursa!?

Planeta -
Letelica ide preko Evrope kako bi izbegao vazdušni prostor Sjedinjenih Država pa se pretpostavlja da se u njemu nalazi najtraženii svetski špijun

MOSKVA - Avion ruskog "Aeroflot-a" na letu od Moskve do Havane skrenulo je danas sa redovnog kursa leta, što je izazvalo spekulacije da se u avionu nalazi odbegli bivši saradnik CIA Edvard Snouden, javlja Ruša tudej (RT).

Avion na letu 150 za Havanu poleteo je sa moskovskog aerodroma Šeremetjevo u 14:10 časova po lokalnom vremenu i obično leti preko Skandinavije i Grenlanda pre nego što skrene ka jugu, preko Kanade i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) ka Kubi. Međutim, danas je avion leteo preko Evrope pre nego što je nastavio let preko Atlantskog okeana, što je izazvao spekulacije u medijima i na Tviteru da se Snouden nalazi u avionu i da je zato avion izbegao da uđe u vazdušni prostor SAD-a, gde je odbegli američki agent optužen za špijunažu zbog otkrivanje tajnih programa nadzora Nacionalne bezbednosne agencije, navodi ruski televizijski kanal.

Prema ruskom zakonu, aviokompanijama je zabranjeno saopštavanje spiska putnika na nekom letu, rekao je portparol "Aeroflot-a" Andrej Sogrin za RT.

Komentarišući skretanje ruskog aviona sa redovnog kursa, Sogrin je rekao da je to "teško to sada objasniti", ali je naveo da su vremenski uslovi ili problem na letu mogli da budu uzrok skretanja. RT navodi da, drugim rečima, ako let kasni, njegova trasa se ponekad menja kako bi nadoknadio izgubljeno vreme i sleteo po planu.

Međutim, danas nije bilo kašnjenja u poletanju i avion je poleteo samo pet minuta kasnije nego što je redom leta bilo planirano, navodi RT i dodaje da će tek kada avion bude sleteo u Havanu oko 00:30 časova po srednjeevropskom vremenu biti konačno jasno da li je Snouden bio u avionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track