SNOUDEN PITAO PUTINA: Da li Rusija prisluškuje građane?
Foto: Printscreen

Razgovor preko video linka

SNOUDEN PITAO PUTINA: Da li Rusija prisluškuje građane?

Planeta -
Ruske obaveštajne agencije koriste specijalne tehnike da prisluškuju telefonske razgovore i špijuniraju pojedince samo posle prethodno dobijene naredbe suda, naveo je predsednik Rusije

MOSKVA - Najtraženiji uzbunjivač na svetu Edvard Snouden lično je danas postavio pitanje Vladimiru Putinu tokom televizijskog obraćanja ruskog predsednika naciji. Snouden je putem video linka pitao Putina da li Rusija prisluškuje komunikacije svojih građana, a Putin je to kategorički negirao.

"Ruske obaveštajne agencije koriste specijalne tehnike da prisluškuju telefonske razgovore i špijuniraju pojedince samo posle prethodno dobijene naredbe suda", odgovorio je Putin Snoudenu.

On je podvukao da ne postoji nekontrolisano nadgledanje komunikacije ruskih građana kao što ima u Americi, prenela je Raša tudej.

"Takav je naš zakon i iz tog razloga nema masovnog špijuniranja u našoj zemlji", naglasio je ruski predsednik.Kako primećuje agencija AFP, nije jasno da li se Snouden na Putinovu konferenciju uključio uživo ili je emitovan ranije snimljeni video sa njegovim pitanjem.

http://www.youtube.com/watch?v=w1yH554emkY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja