Snoudenov otac: Edvard je uradio ono što je ispravno
Foto: Printskrin YT

Odbegli agent CIA

Snoudenov otac: Edvard je uradio ono što je ispravno

Planeta -
Mislim da će se moj sin uvek osećati dobro u vezi onoga što je uradio, bilo sutra ili za sto godina, kazao je Lon Snouden

VAŠINGTON - Lon Snouden, otac bivšeg saradnika američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvarda Snoudena stao je u odbranu svog sina, istaknuvši da je on uradio "ono što je znao da je ispravno"."Mislim da će se moj sin uvek osećati dobro u vezi onoga što je uradio, bilo sutra ili za sto godina. On je uradio ono što je znao da je ispravno, podelio je istinu sa građanima Amerike", rekao je Lon Snouden u ekskluzivnom intervjuu u emisiji "Tudej šou", a prenela je agencija AFP.Edvard Snouden se već više od mesec dana nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma "Šeremetjevo". Zvanični Vašington traži njegovo izručenje da bi mu sudio za špijunažu, budući da je Snouden razotkrio postojanje tajnog programa američke vlade za nadzor elektronskih i telefonskih komunikacija u svetu. Rusija je jedna od zemalja od kojih je odbegli obaveštajac zatražio azil.

Edvard Snouden
Edvard Snouden

Snouden stariji, koji kaže da nije bio u direktnom kontaktu sa svojim sinom otkad je on u bekstvu, izrazio je zahvalnost svima koji na bilo koji način pomažu njegovom sinu."Zahvalan sam svima koji mom sinu pružaju bilo kakvu pomoć kako bi on bio bezbedan. Ako to rade ljudi iz Vikiliksa, zahvalan sam im na tome", rekao je Lon Snouden, koji je, opisujući sebe kao "besnog američkog građana", takođe kritikovao neke članove Kongresa.Zastupnički dom američkog Kongresa je u sredu sa minimalnom većinom glasova odbacio predlog o smanjenju finansiranja programa američke Agencije za nacionalnu bezbednost za nadzor komunikacija preko Interneta. "Tu se prvenstveno radi o novcu", istakao je Snoudenov otac.

http://www.youtube.com/watch?v=s4I81e_Zp7o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track