SNS danas u 15 sati o smeni vlasti u Beogradu
Foto: Marina Lopičić

Sednica Predsedništva stranke

SNS danas u 15 sati o smeni vlasti u Beogradu

Politika -
Naprednjaci će doneti odluku o Beogradu o kojoj će potom obavestiti i javnost

BEOGRAD - Srpska napredna stranka održaće danas sednicu Predsedništva na temu promene vlasti u Beogradu, posle koje bi trebalo da bude jasnije da li će, kada i na koji način Beograd dobiti novu vlast.

Kako je rečeno u SNS, na sednici Predsedništva, koja će početi u 15 sati, naprednjaci će doneti odluku o Beogradu, o kojoj će obavestiti javnost.

Predstavnici SPS i SNS ranije su najavili da će tokom vikenda razgovarati i doneti konačnu odluku o promeni vlasti u prestonici.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić rekao je da će naprednjaci i socijalisti tokom vikenda doneti konačnu odluku o načinu promene vlasti u Beogradu."Verujem da ćemo već u utorak povući konkretne korake ka početku suštinskih promena u Beogradu. Krajnje je vreme da se preispita dosadašnje upravljanje glavnim gradom koji je doveden u finansijski neodrživo stanje", rekao je Jovičić Tanjugu.

On je dodao da se mora skrenuti pažnja "na tendenciju koja se javlja kod naših političkih suparnika kada je u pitanju smena vlasti u Beogradu", ističući da su poslednje izjave visokih funkcionera DS o navodnoj nelegitimnosti eventualne smene Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda "zlonamerne zamene teza".

I potpredsednik SPS Branko Ružić rekao je juče da će SPS i SNS ovog vikenda razgovarati o promeni vlasti u Beogradu i da će u naredna dva-tri dana javnosti biti poznato hoće li u glavnom gradu doći do rekonstrukcije vlasti ili do novih izbora.

Na pitanje novinara koja je opcija izglednija, da li vanredni izbori ili rekonstrukcija, Ružić je rekao da na to pitanje neće da odgovori niti da se bavi hipotezama, dodavši da su u pitanju nijanse o kojima će biti reči narednih dana.Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je, prošle sedmice, da se DS ne plaši izbora ni u Beogradu, ni u bilo kom gradu.

Skupština grada Beograda zakazana je za utorak 24. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track