SNS: Demokrate, vratite sve što ste opljačkali

Naprednjaci odgovorili na saopštenje DS

SNS: Demokrate, vratite sve što ste opljačkali

Politika -
Naprednjaci ističu da građani, koliko god demokrate mislile da pate od kolektivne amnezije, ne zaboravljaju, i neće zaboraviti, sve njihove pljačke, otimačine, uništavanja svih javnih preduzeća, od lokalnog do republičkog nivoa i sve ortačke kombinacije DS funkcionera,

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) poručila je demokratama da građanima i državi Srbiji vrate sve što su opljačkali.

"Onda ćemo da razgovaramo ko čije dugove mora da plati, i kako to vi od investicije vredne preko tri milijarde evra vidite samo maketu"", naveli su naprednjaci u saopštenju za javnost reagujući na saopštenje Demokratske stranke (DS) u kome su vlast optužili za "zamazivanja očiju maketom Beograda na vodi".

Naprednjaci ističu da građani, koliko god demokrate mislile da pate od kolektivne amnezije, ne zaboravljaju, i neće zaboraviti, sve njihove pljačke, otimačine, uništavanja svih javnih preduzeća, od lokalnog do republičkog nivoa, sve ortačke kombinacije DS funkcionera, sva ona nameštanja tendera, i kriminal i korupciju, na svakom koraku, i u svim sferama društva.

""Da li zaista mislite da su građani zaboravili da ste nam vi, tako sposobni i prepošteni, 2012. godine ostavili za sobom stopu nezaposlenosti od "samo" 26.1 odsto, a da je u vreme kada ste vi došli na vlast 2008.godine, iznosila 14.4 odsto?"", upitali su napraednjaci demorkate.

Naprednjaci pitaju demokrate i da li stvarno veruju da su svi ""tako kratkog pamćenja da se ne sećaju da je za vreme vladavine DS-a, samo u periodu od 2008-2012 godine 400 hiljada radnika ostalo na ulici"", dok su iz DS-a svoje ""članove i simpatizere zapošljavali isključivo u javni sektor, pa im sada smeta i najavljena reforma istog?""

Iz SNS poručuju da nisu zaboravili ni to da je za vreme vladavine demokrata u Srbiji nikla šuma kompanija DS funkcionera koje su, kako se ističe, sasvim slučajno, završavale godine ekstra profitom, dok su javna preduzeća, pod kadrovima demokrata, pravila holivudske gubitke.

DS je ranije danas pozvala premijera Aleksandra Vučića da iskrenost, za koju kaže da je osnov u odnosima sa Nemačkom, primeni i kada se obraća građanima Srbije.

Demokrate su poručile premijeru da bi umesto, kako kažu, "zamazivanja očiju maketom Beograda na vodi", Vladi Srbije bilo bolje da objavi zakon o radu i sprovede ozbiljnu javnu raspravu, kao i da kaže građanima kolike će im biti plate i penzije do kraja godine, kao i koliko će njih ostati bez posla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track