SNS PREGAZIO SVE: Svuda će sami formirati vlast!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Lokalni izbori

SNS PREGAZIO SVE: Svuda će sami formirati vlast!

Politika -
Srpska napredna stranka osvojila je 53 odsto glasova na Voždovcu, dok je u Odžacima osvojila oko 50 odsto. SNS traži raspisivanje pokrajinskih izbora u Vojvodini, izjavio je Goran Knežević, potpredsednik stranke

BEOGRAD,ODŽACI - Srpska napredna stranka osvojila je 53 odsto glasova na Voždovcu, dok je u Odžacima osvojila 50 odsto, pokazuju prvi nezvanični rezultati.

Prema ovim rezultatima, naprednjaci će sami moći da formiraju izvršnu vlast!

Srpska napredna stranka (SNS) je apsolutni pobednik lokalnih izbora u Odžacima i samostalno će formirati vlast u ovoj opštini, rekao je u nedelju veče predsednik novosadskog gradskog odbora SNS Danor Zobenica.

On je, obraćajući se pristalicama stranke ispred Izbornog štaba SNS-a u Odžacima, rekao da je, prema do sada prebrojanim glasovima, ta stranka definitivno stekla mogućnost samostalnog formiranja vlasti, a da je jedino neizvesno da li će osvojiti više od 50 ili sasvim blizu 50 procenata glasova.

On je pozvao pristalice SNS na strpljenje, istakavši da će, kako je rekao, i ta dilema vrlo brzo biti rešena.

Odmah po njegovom obraćanju pristalicama naprednjaka, počelo je slavlje u centru Odžaka, simpatizeri te stranke igraju kolo uz živu muziku, a svakog trenutka pristižu automobili sa stranačkim zastavama.

U SNS su za 21.30 najavili konferenciju za novinare, ali će ona biti održana nešto kasnije, jer se, kako je rečeno, čeka da stignu rezultati sa svih biračkih mesta, kako bi se znalo da li je SNS osvojio natpolovičnu većinu glasova.

Srpska napredna stranka (SNS) traži raspisivanje pokrajinskih izbora u Vojvodini, izjavio je Goran Knežević potpredsednik te stranke.

SNS je ostvarila ubedljivu pobedu, rekao je Knežević postavljajući pitanje legitimiteta vlasti u pokrajini.

Prema njegovim rečima, uprkos strahovitoj kampanji i prebijanju njihovih aktivista, SNS je ostvario izuzetnu pobedu i to je pravi odgovor svima koji napadaju predsednika te stranke Aleksandra Vučića i svim tajkunskim organizacijama koje pokušavaju da slome kičmu SNS-u.

"Postavljam pitanje legitimiteta vojvođanske vlasti, posle ubedljive pobede u Kovinu, Srbobranu i Vršcu i posle odluke Ustavnog suda da statut Vojvodine proglasi neustavnim, pitanje je da li Bojan Pajtić može ostati na vlasti, rekao je Knežević.

On je dodao da su stigli podaci sa dva izborna mesta, ali da je izvesno da će SNS imati 16 od ukupno 27 mandata SO Odžaci.

URS: Osvojili smo 9,5 odsto glasova

Ujedinjeni regioni Srbije su na lokalnim izborima u Opštini Kostolac osvojili 9,5 odsto glasova, saopštili su iz te stranke.

"URS je na izbore u Kostolcu izašao samostalno i osvojio više glasova nego na prethodnim izborima u toj opštini. Predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije ponovo su dobili poverenje građana da učestvuju u radu lokalne vlasti za koju se nadamo da će biti konstituisana u vrlo kratkom periodu što je u interesu budućnosti ove opštine", navodi se u saopštenju.

Ta stranka navodi da je izlaznost na današnjim izborima bila oko 60 odsto. U Srbiji su danas održani lokalni izbori u Kostolcu, Odžacima i u beogradskoj opštini Voždovac. U sve tri opštine najviše glasova osvojila je Srpska napredna stranka.

Kostolac: SNS ubedljivo

Srpska napredna stranka pobedila je na lokalnim izborima u Kostolcu, osvojivši 45,51 odsto glasova, a na izbore je izašlo 58,81 odsto upisanih glasača, izjavio je večeras predsednik opštinske izborne komisije Milojko Lalić.

Lalić je rekao da je, prema preliminarnim rezultatima, koalicija SPS-PUPS-JS na drugom mestu sa 22,18 odsto osvojenih glasova, a slede Demokratska stranka sa 12 odsto, Ujedinjeni regioni Srbije sa 9,54 i Liberalno demokratska partija 7,23 odsto glasova, dok ostale liste nisu prešle cenzus.

"Prema sadašnjim rezultatima, koji nisu zvanični, koalicija oko SNS osvojila je 11 mandata u lokalnom parlamentu, SPS-PUPS-JS pet, Demokratska stranka i Ujedinjeni regioni Srbije po dva, a Liberalno demokratska partija jedan", naveo je Lalić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja