SNS: Sledi obračun sa korupcijom u gradskim preduzećima!
Foto: Tanjug

O novom gradonačelniku narednih dana

SNS: Sledi obračun sa korupcijom u gradskim preduzećima!

Beograd -
Podaci o korupciji koje smo do sada iznosili su samo vrh ledenog brega, rekao Aleksandar Jovičić

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić najavio je da će narednih dana najviši stranački organi razgovarati o promeni vlasti u Beogradu i daljim koracima s obzirom na to da je Dragan Đilas razrešen funkcije gradonačelnika.Jovičić je novinarima u Skupštini grada, gde je završena sednica na kojoj je Đilas razrešen, rekao da ne želi da spekuliše o tome da li će biti izbora u glavnom gradu ili će biti stvorena nova većima.

“O svakom daljem koraku moraće da odlučuju najviši organi stranaka”, rekao je JovičIć i dodao da vlast u Beogradu mora da bude poštena i odgovorna. On je rekao i da će se praviti analize rada javnih preduzeća u Beogradu i da će biti smenjeni i sankcionisani oni koji su loše radili.

Jovičić je još jednom ponovio da je Đilas razrešen u skladu sa Statutom i zakonom i da je danas pokazano pravo stanje šta Beograđani žele.

“Narednih dana će se razgovarati o daljim koracima kako bi krenuli u oštru borbu protiv korupcije, a podaci koje smo do sada iznosili su samo vrh ledenog brega”, rekao je Jovičić. On je dodao da će sve dobre inicijative koje su postojale u gradu biti nastavljene kao i da Skupština grada ima rok od 30 dana da izabere gradonačelnika.

Na pitanje da li očekuje da Đilas u tom periodu, pošto će do tada vršiti funkciju gradonačelnika, uraditi nešto loše u gradu i sklopi neke nepovoljne projekte, Jovičić je rekao da je neophodno da grad funkcioniše na najbolji način da se nada da u tehničkom delu neće biti opstrukcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track