ŠOK-TERAPIJA: Modni krik Zokija Bunde
Foto: Marina Lopičić

Živković sijao u Skupštini, ali stvarno

ŠOK-TERAPIJA: Modni krik Zokija Bunde

Politika -
Harvard stajl: Bivši premijer na prvoj sednici parlamenta sablaznio sve kombinacijom klasičnog odela i srebrno-narandžastog školskog ranca. Dame blistale na premijeri
1 / 6 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Skupštinske klupe kao školske.Maja Gojković, poslanica Srpske napredne stranke i nekadašnja gradonačelnica Novog Sada, juče je izabrana za novu predsednicu republičkog parlamenta. Sednica je počela minutom ćutanja povodom smrti potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića. Uprkos tužnoj vesti, opšti utisak je da je ostatak sednice protekao u vedrom raspoloženju.

Šala šalu stižeNajzanimljiviji je svakako bio Zoran Živković zvani Zoki Bunda, koji je skupštinskim hodnicima prošetao novi modni krik nepoznatog kreatora. Naime, Živković se pojavio u elegantnom sivom odelu s kravatom i sa srebrnim rancem na ramenu, koji je izazivao radoznalost novinara, ali i njegovih kolega, koji su komentarisali da je Živković umislio da se vratio u školsku klupu, a ne skupštinsku.

TeškašiNenad Čanak i Dragan Marković Palma su, jedan kraj drugog, jedva prošli kroz ulazna vrata Skupštine. Jedina koja je pomalo ostavljala utisak sete je nekadašnja predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, bez obzira na usiljeni smešak koji je držala na licu.Ostali poslanici bili su vidljivo raspoloženi i spremni za poziranje. U pauzi zasedanja skupštinskim hodnicima odjekivalo je njihovo veselo čavrljanje i smeh. Među njima se izdvajala novoustoličena predsednica Maja Gojković, koja je inače treća žena na toj funkciji od uvođenja višestranačja. Dijana Vukomanović iz SPS, viđena za buduću ministarku prosvete, obukla se u ružičasto od glave do pete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track