ŠOKANTNA TEORIJA: Severnom Korejom vlada tajna organizacija, Un je samo marioneta?!
Foto: REUTERS

Ispovest odbeglog režimskog pesnika

ŠOKANTNA TEORIJA: Severnom Korejom vlada tajna organizacija, Un je samo marioneta?!

Planeta -
Severnokorejski pesnik, nekad blizak režimu Kim Džong Unu, tvrdi da je Kimova uloga tek simbolična i da državom vlada organizacija Odsek za organizaciju i vođenje kojoj je bio na čelu likvidirani Kimov ujak

ATLANTA - Misterija oko severnokorejskog režima produbljena je nakon što je prebeg Jang Jin-Sung utvrdio kako diktator Kim Džong -Un nema stvarnu kontrolu u sopstvenoj državi.

Severnokorejski pesnik, nekad blizak režimu Kim Džong Unu, tvrdi da je Kimova uloga tek simbolična i da državom vlada organizacija Odsek za organizaciju i vođenje kojoj je bio na čelu likvidirani Kimov ujak.

Jang je izjavio za CNN da celi svet živi u obmani kada je u pitanju severnokorejski režim.

- Kada je umro Kim Džon Il, svi su videli prenos vlasti sa oca na sina, ali nisu videli što se dogodilo aparatu totalitarnog sistema koji je podržavao Kim Džong.

Reč je o Odeljenju u komue glavnu reč vode Kim džong ilovi prijatelji sa fakulteta, takozvana mreža starih momaka.

Jang Jin-Sung tvrdi da Kim Džong Un ne uživa njihovu podršku i predstavlja tek političku figuru koja se oslanja na očeve savetnike.

- Nakon što je pogubljen Jang Song Thek, Kimov ujak, postao je siroče, ne samo porodice, već i u političkom kontekstu. On je političko siroče, tvrdi Jang.

Jang je ispričao kako je i sam bio obmanut severnokorejskom propagandom, koja ga je naterala da Kim Džong- Ila posmatra kao boga. Sve dok se nije susreo s njim.

- Čovek koga sam video bio je ljudsko biće, On nije bio svetac, on nije bio bog. Bio je poput mene, i on je koristio toalet.Jang Jin-Sung svedočio je u Sjevernoj Koreji teatru javnih smaknuća i strahovitoj gladi svojih sugrađana, ali ističe kako će režim biti srušen tek kada sve veći broj ljudi bude svestan stravičnih događanja u toj izoliranoj državi.

- Istina će osloboditi Severnu Koreju, istakao je Jang.

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track