ŠOKANTNO: Porodica Pistorijusa pokušala da ukrade milione iz sefa
Foto: REUTERS

Alavi

ŠOKANTNO: Porodica Pistorijusa pokušala da ukrade milione iz sefa

Ostali sportovi -
Brat osumnjičenog Oskara obio sef i pokušao da podigne novac sa ofšor računa

PRETORIJA - Porodica paraolimpijca Oskara Pistorijusa pokušala je dan nakon ubistva da ukrade milione iz sefa, javljaju mediji iz Južne Afrike.

Sud u Pretoriji je u sredu nastavio sa saslušanjima povodom ubistva Reve Stenkamp u kući Pistorijusa. Jedan od tužilaca, Hilton Bota izjavio je kako je utvrđeno da je porodica Pistorijusa nedugo nakon ubistva pokušala da uzme novac sa ofšor računa koje koriste. Oskarov brat Karl je u društvu advokata i bravara otvorio sef u kojem se nalazio usb sa brojevima bankovnih računa. Pomenuti "memori stik" je i dalje kod porodice osumnjičenog.

Tokom saslušanja, jedan od svedoka naveo je da je pre pucnjave čuo svađu dvoje ljudi.

Potvrđeno je da je Oskar imao dozvolu za oružje iz kojeg je pucao na svoju devojku, ali je pronađen i pištolj 38mm u sefu za koji nije imao dozvolu. Tužilac Bota je naveo i kako su u kući nađena dva ajfona i dva blekberija, ali da sa njih nije upućen nijedan poziv policiji ili hitnoj pomoći. Bota je dodao da su hici upućeni kroz vrata kupatila, a da je pronađena krvava kriket palica poslužila da se razbije gornji deo vrata kupatila.

Tokom saslušanja je emitovan i video snimak kuće u kojoj je počinjen zločin. Na video snimku se dobro videlo kako su u spavaćoj sobi pronađene dve kutije testosterona i injekcije za ubrizgavanje. Tužilac je naveo kako se termin steroidi sada menja u testosteroni.

Tužilac Bota je još jednom naveo da postoje svedoci koji su jasno čuli svađu dvoje ljudi.

"Imamo izjave komšija kako su dobro čuli da se dvoje ljudi svađa s povišenim tonom. Prema njihovih izjavama to se dogodilo između dva i tri sata ujutru. Takođe, imamo izjavu svedoka koji je rekao da su svetla u kući bila upaljena kada se čula pucnjava."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track