SOLARIJUM UBICA: Manekenka umire od retkog oblika raka

Ostalo joj nekoliko nedelja života

SOLARIJUM UBICA: Manekenka umire od retkog oblika raka

Pop kultura -
Debi je danas suočena s kobnim posledicama korišćenja solarijuma. Obolela je od retkog raka očiju, lekari su joj izvadili jedno oko, a na drugo je slepa

Debi Gibson, nekadašnja britanska manekenka koja ima 42 godine, sa 14 godina počela je da ide na tretmane za potamnjivanje kože. Iako su uz aparat išle i zaštitne naočare, Debi ih nikad nije koristila jer bi joj ostajale crte i videla bi se razlika u tenu što zbog svog posla i čestih fotografiranja nije htela pa naočare nikad nije koristila.

Nažalost, Debi je danas suočena s kobnim posledicama. Zbog toga je obolela od retkog raka očiju, lekari su joj izvadili jedno oko, a na drugo je slepa. I ne samo to, Debi je preostalo još samo nekoliko nedelja života jer se rak proširio po celom telu.

Majka malene devojčice stoga je otvoreno progovorila o svemu i apelovala na zabranu korišćenja solarijuma u salonima za lepotu.

"Kad umrem, moja devojčica će ostati bez mame. Ona ne razume sve, zna samo da će mamica otići u raj uskoro jer ima groznu bolest koja se zove rak i koja će je ubiti', rekla je Debi za britanske medije.

Debi je svoju karijeru počela kao tinejdžerka i snimila je brojne naslovnice časopisa. Osim toga, pojavila se i u popularnoj sapunici 'East Enders'.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track