ŠPANOVIĆ: Nastaviću da živim svoje snove
Foto: Fonet

Potajno se nada medalji na OI

ŠPANOVIĆ: Nastaviću da živim svoje snove

Ostali sportovi -
U atletici centimetri dele šampione od onih koji to nisu. Potreban je težak rad za svaki bolji rezultat. Poenta je da ne moram uvek da osvajam medalje, kako bih sebi i drugima dokazala svoje kvalitete, rekla je najbolja srpska atletičarka

BEOGRAD - Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da će i naredne godine nastaviti da ostvaruje snove, kao što je to učinila 2013. osvajanjem istorijske bronze na prvenstvu sveta u Moskvi.

"Ovo je definitivno bila moja najuspešnija godina u dosadašnjoj karijeri. Svakako sam ponosna zbog rezultata koje sam ostvarila pre svega strpljivim radom", rekla je Španovićeva prilikom svečanosti proglasenja najboljih atletičara Srbije.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj naglasila je da je u svetsku bronzu utkan iznad svega uporan dugogodišnji rad.

"U atletici centimetri dele šampione od onih koji to nisu. Potreban je težak rad za svaki bolji rezultat. Poenta je da ne moram uvek da osvajam medalje, kako bih sebi i drugima dokazala svoje kvalitete. Dajem uvek maksimum i trudim se da zemlju predstavljam na najbolji mogući način", rekla je Španović.

Ona je naglasila da je verovala u medalju na šampionatu sveta u Moskvi.

"Ova medalja je za mnoge bila iznenađenje - za mene nije", rekla je Španovićeva i naglasila da je metod "korak po korak" pravi recept uspeha u atletici.

"U atletici sam 15 godina. Ima mnogo devojka sa kojima se takmičim u svetu koje su mnogo pametnije i iskusnije od mene, moja prednost je u tome što sam mlađa i što mogu da pokupim od njih ono najbolje", rekla je Španovićeva.

Dvadesettrogodišnja atletičarka poručila je da su joj naredne godine ciljevi prvenstvo sveta u dvorani, šampionat Evrope u Cirihu i mitinzi Dijamantske lige, a da joj je dugoročni cilj priprema što dužeg "leta" na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

"Najveći prioritet su svakako Olimpijske igre. Potajno se nadam medalji", poručila je Španovićeva.

Španović je letos u Moskvi osvojila prvu medalju - bronzanu, u istoriji srpske atletike na svetskim šampionatima, skokom od 6,82 metara.

Prethodno je u martu na prvenstvu Evrope u dvorani u Geteborgu zauzela peto mesto.

Španović je proglašena za najbolju atletičarku u 2013. u izboru Atletskog saveza Srbije, kao i za najbolju sportistkinju u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track