Španski mašinovođa se pohvalio da vozi 200 na sat!
Foto: Facebook

Voleo brzinu

Španski mašinovođa se pohvalio da vozi 200 na sat!

Planeta -
Bilo bi zabavno projuriti pored policije, pokvarili bi im se radari, napisao prošle godine Francisko Hose Garzon

Voleo da nagazi!Mašinovođa španskog voza, u čijem je izletanju pogunulo 80 ljudi, dok je 140 povređeno, prošle godine se na Fejsbuku postavio fotografiju na kojoj je voz dostigao brzinu od 200 km/h! Prilikom izletanja voza u sredu, kompozija je išla 220 na sat, deonicom sa propisanom brzinom od 80 km/h! U "vozu smrti" bilo je 218 putnika i četiri člana posade.

Mašinovođa Francisko Hose Garzon je na pomenutoj fotografiji na Fejsbuku napisao: "Bilo bi zabavno projuriti pored policije, pokvarili bi im se radari. Ha ha!". Sajt na kojem je objavljena fotografija je ugašen!Mašinovođa Francisko Hose Garzon je preživeo nesreću i smešten je u bolnicu. On je, posle nesreće uspeo da pozove policiju i rekao: "Voz je izleteo iz šina, šta da radim?".

Najvece vozne nesrece u Španiji

1944 - u sudaru vozova na liniji izmedu Madrida i Galicije poginulo više stotina ljudin 1972 - iskakanje voza iz šina u Andaluziji odnelo 77 životan 2002 - dva ekspres voza sudarila se izvan Taragona u Kataloniji, poginulo cetvoro ljudin 2003 - u direktnom sudaru dva voza u blizini Cincilje, u provinciji Albasete, poginulo najmanje 19 osoba, dok je 40 povredenon 2006 - medugradski voz izleteo iz šina u mestu Viljada, u provinciji Palensija, nastradalo šestoro ljudi, a povredeno više desetinan 2006 - u sudaru vozova u metrou u Valensiji poginule najmanje 43 osobe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track