SPC: Prenaduvali ste ovo ubistvo!

Skandalozno

SPC: Prenaduvali ste ovo ubistvo!

Crna Hronika -
Portparol SPC Dimitrije Stikić rekao novinaru Kurira da više „ne kopa po slučaju oca Peranovića, jer tu nema više šta da se kaže“

BEOGRAD - Besramno!- Prenaduvali ste celu ovu priču o ubistvu! Nema tu ničeg zanimljivog!Ovo je juče rekao Dimitrije Stikić, portparol Srpske pravoslavne crkve, kad smo ga pitali za komentar povodom ubistva Nebojše Zarupca (39) iz Valjeva. Zarubac je ubijen u ponedeljak u Centru za odvikavanje od droge „Sretenje“ kod Loznice, a za ubistvo je osumnjičen upravnik Centra, protostavrofor Branislav Peranović!Ovako je tekao razgovor sa Stikićem:- Dobar dan, novinar Kurira je na vezi, da li možemo da dobijemo komentar povodom događaja u centru „Sretenje“?- Imate sve na našem sajtu, pa pogledajte.- Da, ali nama ipak treba vaš komentar.- Slušajte, da vam dam jedan savet. Najbolje bi bilo da više ne pišete o tome. Nema tu ništa zanimljivo. Pustite, lepo, tužilaštvo da obavi svoj posao, pa ako ima šta tu da se piše, reći će vam oni. Razumem ja vašu novinarsku radoznalost, ali malo ste prenaduvali sve ovo!A zločin, za koji smo dobili sugestiju da ne pišemo, dogodio se u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, gde je u ponedeljak uveče nađeno telo Nebojše Zarupca, dugogodišnjeg narkomana. Telo je upućeno na obdukciju, a rezultati su jezivi.- Zarubac je dobio između 50 i 100 udaraca motkom po telu, a od silnih batina narkomanu je pozlilo i on je počeo da povraća, da bi se na kraju ugušio - rekao je izvor Kurira iz policije.

Telo Nebojše Zarupca
Telo Nebojše Zarupca

Određen pritvorPosle saslušanja, istražni sudija je Peranoviću odredio pritvor do 30 dana.- Javnost je uznemirena i podeljena zbog ovog događaja i zato je mom klijentu određen pritvor - objasnio je svoj stav advokat Radulović.

Zarađivao 50.000 evra mesečnoVladika Porfirije izjavio je sinoć da je Peranović mesečno zarađivao najmanje 50.000 evra. On je rekao da Peranović mora biti lišen ne samo crkvenog čina već možda i isključen iz crkvene zajednice, a episkop šabački Lavrentije od juče ga je privremeno raščinio. Posle saslušanja, istražni sudija je Peranoviću odredio pritvor do 30 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track