SPEKTAKL: Cigani Ivanovići oduševili publiku
Foto: Marina Lopičić

Juče proslavljen Svetski dan Roma

SPEKTAKL: Cigani Ivanovići oduševili publiku

Pop kultura -
Čuvena muzička grupa svirala u Beogradu prvi put posle 30 godina. Pored njih, u Sava centru nastupili i Ođila i Amaro del
1 / 4 Foto: Marina Lopičić

Impozantno.

Na proslavi Svetskog dana Roma u Sava centru sinoć su posle 30 godina u Beogradu nastupili Cigani Ivanovići.

Koncertno veče pod nazivom „Đelem, đelem“ otvorile su grupe Ođila i Amaro del, a zvezde večeri, koje su svoju karijeru počele u Zemunu, a nastavile u Parizu, ostavljeni su da sviraju za kraj trosatnog spektakla.

Romi svoj dan slave od 1971. godine, kada je 8. aprila u Londonu održan prvi svetski kongres Roma. Naziv koncerta izabran je prema najpoznatijoj romskoj pesmi i međunarodnoj himni romskog naroda, za koju je tekst napisao otac Cigana Ivanovića - Žarko Jovanović, poznat i pod umetničkim imenom Jagdino.Iako su imali zebnju da će sala biti prazna, organizatori su zbog velikog interesovanja morali da puste u prodaju i ulaznice za balkon dvorane. Mnoge javne ličnosti došle su da čuju najbolje ruske, španske, srpske i mađarske ciganske pesme, a u prvim redovima bili su Kristina Kovač, glumac Frano Lasić i bivši fudbaler Partizana Ivan Tomić.

Cigani Ivanovići su se predstavili novim pesmama, ali nastup nije mogao da prođe bez muzičkih klasika, kao što su „Mama, mama“ ili „Ševa“. Na kraju su svi izvođači zajedno zapevali „Đelem, đelem“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track