SPEKTAKL NA TAŠU: Vaterpolo asovi igrali za poplavljene!
Foto: Saša Pavlić

Utakmica humanitarnog karaktera

SPEKTAKL NA TAŠU: Vaterpolo asovi igrali za poplavljene!

Ostali sportovi -
Učesnici humanitarne manifestacije bili su Crvena zvezda, Partizan, Radnički iz Kragujevca, nacionalna reprezentacija, ženski timovi Crvene zvezde i Taša 2000, kao i brojne poznate ličnosti
1 / 9

BEOGRAD - Na plivalištu Sportskog centra Tašmajdan u Beogradu u ponedeljak veče održan je revijalni humanitarni vaterpolo spektakl sa kojeg je sav prikupljeni novac namenjen pomoći ugroženima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Srbiju.

Vaterpolo savez Srbije priključio se akciji "Srce na teren" koja će trajati naredna tri meseca, a učesnici humanitarne manifestacije bili su Crvena zvezda, Partizan, Radnički iz Kragujevca, nacionalna reprezentacija, ženski timovi Crvene zvezde i Taša 2000, kao i brojne poznate ličnosti.

Reviju je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, istakavši još jednom veličinu naših ljudi da su najjači kada je najpotrebnije.

"Ovo je pravi primer humanosti koju sportisti uvek pokazuju u ovakvim situacijama. Poslali smo u svet sliku ujedinjene Srbije. Ovu nesreću ne smemo da zaboravimo, pred nama su dani obnove. Ujedno, Radničkom i Partizanu želim uspeh na "fajnal siksu" u Barseloni", rekao je Udovčić.

Predsednik VSS-a Milorad Krivokapić naveo je da su vaterpolisti "navikli narod da budemo prvi".

"I na ovaj način iskazujemo humanost, želju da pomognemo stanovništvu koje je u poplavama pretrpelo velike gubitke", rekao je Krivokapić.

Novčana sredstva bioće upućena na račun Vlade Republike Srbije namenjen pomoći ugroženih područja i stanovništva, a iznos će biti objavljen u utorak.

Među brojnim ličnostima iz kulturnog i javnog života humanitarnoj reviji prisustvovali su bivši i sadašnji sportisti, među kojima Aleksandar Šoštar, Aleksandar Šapić, Predreg Peruničić, Milica Mandić, Miroslav Raduljica, Aleksandar Karakašević, Nataša Kovačević...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track