ŠPIJUN: Kosmajac radio za slovačku tajnu službu?
Foto: Kurir Štampano

Otkrivamo: Narko-bos sa Zvezdare bio obaveštajac

ŠPIJUN: Kosmajac radio za slovačku tajnu službu?

Društvo -
Proverava se i podatak da je za pasoš koji je dobio Kosmajac plaćeno milion slovačkih kruna, što je oko 33.000 evra

BEOGRAD - Dragoslav Kosmajac (61), odbegli narko-bos sa Zvezdare, radio je za tajnu službu Slovačke, saznaje Kurir od izvora bliskih slovačkim istražnim organima.

Kako otkriva naš izvor, veruje se da je slovački pasoš, uz pomoć kojeg je u nedelju uveče iz Crne Gore prešao u BiH, Kosmajcu dat kao benefit zbog rada u obaveštajnim krugovima ove države.Pasoš plaćen 30.000 €- U Slovačkoj je pokrenuta velika i detaljna istraga o tome, nakon čega ćemo znati po kom osnovu je dobio taj pasoš. Prve informacije govore da je Kosmajac imao jake veze u slovačkoj tajnoj policiji, pa se veruje da je bio njihov saradnik - kaže sagovornik našeg lista.Prema našim saznanjima, proverava se i podatak da je za pasoš koji je dobio Kosmajac plaćeno milion slovačkih kruna, što je oko 33.000 evra.- Veruje se da ta suma nije bila namenjena samo jednoj osobi, nego je podeljena na njih nekoliko. Pretpostavlja se da je pasoš kupljen da bi se na taj način pokušala sakriti veza između Kosmajca i slovačke tajne službe - objašnjava naš izvor.Trenutno se istražuje da li su oni koji su izdali pasoš još u policiji, a istraga će pre svega biti fokusirana na to ko je overio i potpisao dozvolu da ga Kosmajac dobije.- Postoji mogućnost da su u postupak dobijanja pasoša bili uključeni i neki politički krugovi Srbije i Slovačke, koji su takođe pomogli da se Kosmajcu pruži utočište. Upravo zbog tako jakih veza on je godinama bio zaštićen u obe države - priča sagovornik, i ističe da će istraga koja je počela u Slovačkoj trajati sigurno nekoliko meseci.Krije se u BiHDragoslav Kosmajac je, inače, prema informacijama koje ima i slovačka policija, trenutno u BiH. Tamo je došao iz Crne Gore, u koju je stigao krajem prošle nedelje.- Prošao je granicu sa slovačkim pasošem, koji je koristio od dana dobijanja. Kad se saznalo za to, u Slovačkoj je odmah pokrenuta istraga, a u sredu mu je pasoš otkazan. Ako ponovo bude pokušao da ga koristi, biće momentalno uhapšen - navodi sagovornik našeg lista.

Ko ga je štitioSARADNJA DVEJU POLICIJASlovačka policija uspostavila je kontakt sa srpskim kolegama.- Zajedničkom saradnjom razotkrićemo ko je sve ove godine štitio Kosmajca i preko kojih veza mu je omogućeno da trguje narkoticima - kaže naš sagovornik.

HronologijaKAKO JE NAJVEĆI NARKO-BOS POBEGAO- 20. januar - pretresena kuća Dragoslava Kosmajca u akciji „Grom“- 20. jun - Aleksandar Vučić rekao da je Kosmajac najveći diler droge- 20. jun - iste večeri narko-bos pobegao u Crnu Goru- 22. jun - Kosmajac prešao u BiH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track