ŠPIJUNSKA AFERA POTRESA SOČI: Austrijanci tajno snimali Švajcarce
Foto: AP

Skandal na ZOI

ŠPIJUNSKA AFERA POTRESA SOČI: Austrijanci tajno snimali Švajcarce

Ostali sportovi -
Austrijancima je Aman trn u oku još od pre četiri godine i Olimpijskih igara u Vankuveru. Aman je tada osvojio obe zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, a Austrijanci su se žalili na njegove nove vezove

SOČI - Čelnici austrijske reprezentacije u skijaškim skokovima izazvali su veliki skandal na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju pošto je otkriveno da su špijunirali švajcarskog skakača Simona Amana.

Kako prenose mediji, Aman se žalio kontrolorima da je jedan od članova austrijske delegacije ušao u restriktivnu zonu na vrhu skakaonice i tamo fotografisao njegovu opremu.

Na tom prostoru smeju da se nalaze isključivo skakači. Međutim, Austrijanac Tomas Morgenštern, koji je nedavno teško pao, dobio je posebnu dozvolu, uz pristanak ostalih reprezentacija, da njegov fizioterapeut sme da uđe u zonu gde su samo skakači.

Ispostavilo se da su Austrijanci kao fizioterapeuta prošvercovali Tonija Gigera, jednog od direktora u nacionalnom savezu.

Austrijancima je Aman trn u oku još od pre četiri godine i Olimpijskih igara u Vankuveru. Aman je tada osvojio obe zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, a Austrijanci su se žalili na njegove nove vezove. Žalba je odbijena, a izgleda da su Austrijanci sada rešili da špijunažom otkriju eventualne novotarije u opremi Švajcarca.

Austrijska delegacija je po otkrivanju afere uputila izvinjenje, ali to nije smanjilo bes ostalih reprezentacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track