BITKA U RIJU: Svet dobija vladara!

Spektakl

BITKA U RIJU: Svet dobija vladara!

Brazil 2014 -
Može biti samo jedan: Nemci jure četvrtu Zlatnu boginju, Argentinci treći trofej na jubilarnom 20. svetskom prvenstvu u Brazilu

Na ovaj dan se čeka četiri godine. Večeras u devet sve(t) staje. Stotine miliona ljudi biće ispred televizora, 80 hiljada srećnika na licu mesta. „Boginja“ je jedna, a konkurenta dva. Finale SP u Brazilu. Nemačka - Argentina!Svet dobija novog fudbalskog vladara za naredne četiri godine. U finalu su dve sile, a istorija će samo jednu da zapamti. Na jednoj strani supermoćna Nemačka, koja je oduševila sve pobedom protiv Brazila sa čak 7:1. Njima na crtu izlaze borci iz Argentine i jedan majstor. Pardon, velemajstor. Ma, kralj! Leo Mesi.Mesi je današnji dan opisao kao najvažniji u karijeri.- Dao bih sve moje nagrade i dostignuća samo da postanem prvak sveta. Kakva Zlatna lopta, maštam samo o tituli, to je moj san koji ne jenjava još od rođenja.Međutim, na putu do vrha potrebno je pobediti Nemce. Računica „pancera“ je potpuno jasna - ako smo nakantali Brazil, možemo bar minimalno da pobedimo Argentinu.- Finale Mundijala je nešto najveće što fudbaler može da doživi. Ne planiramo sada da stanemo, želimo pobedu i da se kao kraljevi vratimo u Nemačku - poručio je Tomas Miler, strelac pet golova u dosadašnjem delu prvenstva.

Zanimljivosti- Na sajtu FIFA sprovodi se anketa za koga ćete navijati u finalu. Nemci imaju 57 odsto glasova, a Argentinci 43.- Dve najomraženije reprezentacije, po izboru stanovnika Brazila, dospele su u finale. Ipak, Brazilci nemaju dilemu, istraživanje pokazuje da će njih više od 90 odsto večeras navijati za Nemačku.- Ulaznice za finale na crnom tržištu koštaju od 3.000 do 15.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track