I VATIKAN NAVIJAO: Benedikt zadovoljan, Franja ćuti
Foto: AP

Bez reakcije pape

I VATIKAN NAVIJAO: Benedikt zadovoljan, Franja ćuti

Brazil 2014 -
Sekretar Benedikta XVI je izjavio novinarima da je bivši poglavar katoličke crkve bio veoma srećan zbog pobede nemačke reprezentacije u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu

VATIKAN - I u Vatikanu se u nedelju uveče navijalo: okruženje bivšeg pape Benedikta XVI za Nemačku, a saradnici aktuelnog pape Franje za Argentinu.

Sekretar Benedikta XVI je izjavio novinarima da je bivši poglavar katoličke crkve bio veoma srećan zbog pobede nemačke reprezentacije u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu, naročito iz razloga što je u timu Nemačke bilo nekoliko igrača iz njegove rodne Bavarske.

Nadbiskup Georg Genšvajn je rekao da je gledao utakmicu zajedno sa celokupnim osobljem Benedikta XVI, ali ne i 87-godišnji papa, koji više voli teologiju i muziku.

"On je otišao da spava", naveo je Genšvajn koji vodi domaćinstvo i bivšeg, nemačkog i sadašnjeg, argentinskog pape.

"Svi Benediktovi saradnici su navijali za Nemačku", kazao je u izjavi za radio Vatikan, prenosi AFP.

"Nadam se da će Argentinci brzo preboleti poraz", dodao je Genšvajn kojeg u Vatikanu zbog privlačne spoljašnosti zovu "Lepi Georg".

On je rekao da ne zna da li je Franja gledao utakmicu, ali je napomenuo da je zvao da izrazi svoje "saučešće" njegovom sekretaru, Fabjanu Pedakiju Leanisu, koji je takođe Argentinac.

"Njegov odgovor je bio prilično suv, ali jasan i ubidljiv. Čestitao mi je na pobedi mog tima", kazao je Genšvajn.

Vatikan je odbio da komentariše reakciju pape Franje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track