KRIVAC ZA DEBAKL I PONIŽENJE: Brazilska štampa želi da Skolari ode
Foto: Reuters

Melanholično zbogom

KRIVAC ZA DEBAKL I PONIŽENJE: Brazilska štampa želi da Skolari ode

Brazil 2014 -
Smatrani favoritima za osvajanje titule od strane selektora Skolarija, tim je na kraju završio takmičenje kao četvrti, što znači da selektor ne bi trebalo da ostane na kormilu, konstatuje jedan od dnevnih listova

RIO DE ŽANEIRO - Brazilska štampa jednoglasna je danas u želji da selektor brazilske fudbalske reprezentacije Luis Felipe Skolari napusti to mesto, posle debakla na Mundijalu.

List "Estado de Sao Paulo" na naslovnoj strani konstatuje "Melanholično zbogom" i ocenjuje kao "novo poniženje" poraz Brazila protiv Holandije od 3:0 u utakmici za treće mesto, posle najveće katastrofe u istoriji brazilskog fudbala od 7:1 u polufinalu protiv Nemačke.

List "Folja de Sao Paulo" jednom rečju u naslovu govori o brazilskom neuspehu na Mundijalu - "Nokaut", uz sliku Davida Luiza koji leži na travi sa rukama na glavi.

"Smatrani favoritima za osvajanje titule od strane selektora Skolarija, tim je na kraju završio takmičenje kao četvrti, što znači da selektor ne bi trebalo da ostane na kormilu", konstatuje Folja.

Uprkos katastrofalnim rezulattima tima, Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) tek treba da odluči da li će produžiti saradnju sa 65. godišnjim selektorom Skolarijem.

List "O Dia" nedvosmisleno smatra da bi Skolari morao da ode - "Felipao napolje", kaže se u naslovu tog lista, a postavlja se pitanje stručnosti Skolarija, "umesto koga su igrači sa klupe davali instrukcije timu na terenu".

Sportski dnevnik "Lance" smara da bi ostavku trebalo da podnesu i predsednik i potpredsednik CBF Hose Marija Marin i Marko Polo de Nero..

"Napolje Marin, napolje Del Nero", zaključuje kolumnista tog lista Luis Fernando Gomeš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track