NEMCI NISU SRUŠILI REKORD JUGOSLAVIJE: Džajić i društvo Zairu dali šest golova za poluvreme
Foto: Printskrin

Plavi drže primat

NEMCI NISU SRUŠILI REKORD JUGOSLAVIJE: Džajić i društvo Zairu dali šest golova za poluvreme

Brazil 2014 -
Pre tačno 40 godina tadašnja Jugoslavija je savladala Zair rezultatom 9:0 na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, a "plavi" su za poluvreme postigli šest pogodaka

Reprezentacija Nemačke oborila je silne rekorde u pobedi nad Brazilom 7:1 u polufinalu Svetskog prvenstva, ali jedan ipak nije uspela.

Pre tačno 40 godina tadašnja Jugoslavija je savladala Zair rezultatom 9:0 na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, a "plavi" su za poluvreme postigli šest pogodaka. Nemci su uspeli sa pet pogodaka Brazilu da se izjednače sa Poljacima koji su Haitiju te 1974. postigli takođe pet golova za poluvreme.

Duel između Jugoslavije i Zaira odigran je 18. juna u Gelzenkirhenu. Jugoslavija je igrala u sastavu Marić, Buljan, Hadžiabdić, Oblak, Katalinski, Bogićević, Petković, Šurjak, Bajević, Aćimović, Džajić. Selektor je bio Miljan Miljanić.

Dušan Bajević je u 7. minutu načeo mrežu Zaira, na 2:0 povisio je Dragan Džajić u 13., a onda su mrežu pogađali redom Ivica Šurjak u 18., Josip Katalinski u 21., Dušan Bajević u 29., da bi prvo poluvreme zaključio Vladislav Bogićević pogotkom u 35. minutu.

U drugom poluvremenu golove su postigli Brane Oblak u 60., Ilija Petković u 63. i Dušan Bajević u 90. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=7nmYdsXsSCU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track