PANCERI U TRANSU: Pogledajte kako su Nemci slavili na Marakani
Foto: Printskrin

Ispunili cilj

PANCERI U TRANSU: Pogledajte kako su Nemci slavili na Marakani

Brazil 2014 -
U trenutku kada je glavni sudija Italijan Nikola Ricoli označio kraj drugog produžetka počelo je slavlje Nemaca na čuvenoj Marakani
1 / 9

RIO DE ŽANEIRO – Trijumfom reprezentacije Nemačke završeno je Svetsko prvenstvo u Brazilu. "Panceri" su u velikom finalu savladali selekciju Argentine sa 1:0, a gol odluke je postigao Mario Gece u 113. minutu. Gece se odmah po završetku utakmice našao u zagrljaju svoje devojke An-Katrin Bromel.

Mario Gece sa devojkom, Foto: Reuters
Mario Gece sa devojkom, Foto: Reuters

Nemci su tako po četvrti put postali svetski prvaci, čime su se izjednačili sa Italijom.U trenutku kada je glavni sudija Nikola Ricoli označio kraj drugog produžetka počelo je nemačko slavlje na čuvenoj Marakani. Legendarnu Zlatnu boginju kapitenu Filipu Lamu zajedno su uručili predsednik FIFA Sep Blater i predsednica Brazila Dilma Rusef. Trenutak kada je Filip Lam podigao pehar možete pogledati OVDE. Brazilska publika je pordravila šeficu države zvižducima, ali to je bilo očekivano s obzirom da je veliki deo stanovnika Brazila bio protiv organizacije Mundijala. Zbog toga su u Rio de Žaneiru i na dan velikog finala održani masovni protesti u kojima se policija još jednom sukobila sa demonstrantima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemačkim fudbalerima i selektoru Joakimu Levu među prvima je čestitala kancelarka Angela Merkel, koja je meč pratila u društvu predsednika Rusije Vladimir Putina i prvog čoveka FIFA. Na "Marakani" je bio i predsednik Nemačke Joahim Gauk.

Angela Merkel i Joahim Gauk, Foto: Reuters
Angela Merkel i Joahim Gauk, Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track