PROCURIO SNIMAK: Fudbaleri Argentine u svlačionici vređali Brazil

Dobro raspoloženi

PROCURIO SNIMAK: Fudbaleri Argentine u svlačionici vređali Brazil

Brazil 2014 -
Brazilci, drago nam je da vas vidimo neraspoložene jer su šampioni stigli da vas pokore u vašoj zemlji, glasi početak pesme

Ako pitate Brazilce koji je najtužniji sportski događaj u istoriji te zemlje, dobićete odgovor da je to finale Svetskog prvenstva 1950. kada je Urugvaj na Marakani rasplakao "Selekao".

Punih 64 godine kasnije, Brazilci strepe da se "Marakanazo" ne ponovi, ali ovog puta u mnogo gorem obliku koji podrazumeva da "Boginju" osvoji Argentina.

"Jedino gore od toga da Brazil ne osvoji Svetsko prvenstvo je da ga osvoji Argentina", kažu Brazilci.

A, šta kažu Argentinci, njihovi večiti rival?

Brazil je poslednjih dana pod pravom opsadom "Gaučosa". Pred meč četvrtfinala protiv Belgije u Brazil je stiglo preko 100.000 Argentinaca, od kojih je veći deo na ulicama gledao meč pošto nije imao ulaznice. Tako će biti i u polufinalu protiv Holandije, prvog polufinala posle 24 godine. "Selesti" veruju da se tu neće zadržati, već da će igrati u velikom finalu na "Marakani".

Da nisu samo navijači "naloženi" na osvajanje titule, govori i snimak koji je procurio iz svlačionice Argentinaca. Fudbaleri su otpevali hit koji bi u slobodnom prevodu glasio "Brazilci, stigli su šampioni". U pomenutoj pesmi Argentinci vređaju Brazilce podsećanjem na poslednji međusobni meč na Mundijalima, iz Italije 1990. kada je golom Klaudija Kaniđe Argentina slavila.

"Brazilci, drago nam je da vas vidimo neraspoložene jer su šampioni stigli da vas pokore u vašoj zemlji. Kunemo se, iako su godine prošle, mi nikada nećemo zaboraviti. Dijego vas je driblao, Kani (nadimak Klaudija Kaniđe), srušio. Plačete od Italije (SP 1990) do danas, videćete sada Mesija, Svetski kup biće naš, Maradona je veći od Pelea".

Mnogi sanjaju finale Brazil - Argentina, ali svakako ne navijači i igrači Nemačke i Holandije, koji se takođe nešto pitaju u polufinalnim duelima.

http://www.youtube.com/watch?v=csEjC_az1CI
http://www.youtube.com/watch?v=YN1XQTBl5sE
http://www.youtube.com/watch?v=wu0FfcdZQ18

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track