SPEKTAKL NA KRAJU: Šakira i Karlos Santana na zatvaranju Mundijal
Foto: Printskrin

26.000 policajaca obezbeđuje finale

SPEKTAKL NA KRAJU: Šakira i Karlos Santana na zatvaranju Mundijal

Brazil 2014 -
Kolumbijska zvezda je postala svojevrsni zaštitni znak svetskih fudbalskih prvenstava jer će joj to biti čak treći nastup, a na Marakani će izvesti pesmu We Are One (Ole Ola)

BEOGRAD - Velika kolumbijska zvezda Šakira, meksički gitarista Karlos Santana, brazilski pevačica Ivete Sangalo i plesači sambe najveće su zvezde ceremonije zatvaranja Svetskog fudbalskog prvenstva koja će početi sat i po pre finalne utakmice Argentine i Njemačke na Marakani.

Šakira je postala svojevrsni zaštitni znak svetskih fudbalskih prvenstava jer će joj to biti čak treći nastup, a na Marakani će izvesti pesmu We Are One (Ole Ola), Brazil 2014, preneli su mediji.

Organizatori su saopštilii da će uživo nastupiti i haićanska hip-hop zvezda Vajklef Žan (Wyclef Jean) i plesači čuvene škole sambe Academicos do Grande Rio.

Pehar novom svetskom prvaku predaće zajedno brazilska predsednica Dilma Rusef i čelnik FIFA Sep Blater, a u svečanoj loži biće ruski predsednik Vladimir Putin, čija je zemlja domaćin sledećeg prvenstva.

U Rio de Žaneiro su već doputovali nemačka kancelarka Angela Merkel i nemački predsednik Joakim Gauk. Utakmicu će iz VIP lože pratiti američka košarkaška zvezda Lebron Džejms, pevačica Rijana, engleski šef Džejmi Oliver i brojna druga imena iz sveta sporta i zabave.

Na tri glavna aerodroma u Rio de Žaneiro danas će sleteti čak 900 aviona, od čega čak 300 privatnih.

U Riju se očekuje više od 100 hiljada argentinskih navijača, dok će u najvećoj bezbednosnoj akciji svih vremena u Brazilu biti angažovano čak 26.000 policajaca, osam vojnih helikoptera i 1500 pripadnika privatnih obezbeđenja na samom stadionu.

http://www.youtube.com/watch?v=7mzwrn6RCss

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track