Advokat diriguje orlovima na engleskom jeziku
Foto: Saša Pavlić

Selektor na prvom treningu

Advokat diriguje orlovima na engleskom jeziku

Fudbal -
Fudbalere nije oslovljavao po imenu, ali svaki od njih je znao kad mu se Dik obraća

Selektor Srbije Dik Advokat juče je održao prvi trening sa „orlovima“ na terenu sportskog centra u Staroj Pazovi. Holanđanin je sat i po vremena rada obavio održavajući visoki ritam i konstantno upućujući primedbe ili pohvale svojim novim izabranicima.Tokom treninga sa igračima je komunicirao na engleskom jeziku, a najviše se oglašavao dok su, podeljeni u dve grupe, igrali uz jedan dozvoljeni dodir s loptom.

Igrače nije oslovljavao po imenu, ali svi su vrlo dobro razumeli da li se na njih odnosila njegova opaska. Najviše je insistirao da tim koji napada postavlja svog igrača između protivničkih kako bi onaj s loptom u nogama dobio opciju više za proigravanje. Takođe, tražio je da se razmišlja prilikom kretnji, tako da prostor koji napušta jedan zauzme drugi igrač i da se ne dogode situacije sa dvojicom, pa čak i trojicom igrača iste ekipe na maloj površini.(D. P.)

SkenerTOLE NA TRIBINITrening su sa tribina pratili predsednik FSS Tomislav Karadžić i generalni sekretari Saveza i Zvezde Zoran Laković i Zvezdan Terzić. Veselom društvu kasnije se pridružio Milovan Đorić, dok je bivši selektor Ilija Petković gledao Advokatov trening s drugog dela tribine.Po završetku treninga na teren su istrčali roditelji s decom koji su u akciji kupovine ulaznica za utakmice reprezentacije izvučeni žrebom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track