ADVOKAT ŠALJE POZIV: Subotić se vraća u reprezentaciju Srbije
Foto: Saša Pavlić

Treba mu svaki igrač

ADVOKAT ŠALJE POZIV: Subotić se vraća u reprezentaciju Srbije

Fudbal -
Štoper Borusije Dortmund je pre 13 meseci, uoči kraja mandata Siniše Mihajlovića na mestu selektora "orlova" odlučio da se više ne odaziva na pozive sa Terazija

Neven Subotić, oporavljeni fudbaler Borusije iz Dortmunda, dobiće poziv novog selektora Srbije Dika Advokata za dvomeč sa Jermenijom i Albanijom na startu kvalifikacija za EURO 2016.

Subotić je pre 13 meseci, uoči kraja mandata Siniše Mihajlovića na mestu selektora "orlova" odlučio da se više ne odaziva na pozive sa Terazija. Tada je ostalo nejasno da li nije želeo da dolazi kod Mihajlovića na pripreme reprezentacije ili uopšte da igra za Srbiju.

Tek sada će to biti moguće utvrditi, jer se nedugo posle okretanja leđa Mihajloviću, Subotić teško povredio, pokidao prednje ukrštene ligamente kolena, završio na operacionom stolu i završio sa fudbalom sve do početka septembra, kada je ponovo zaigrao za Dortmund.

Od tada, do danas, Subotić je na terenu proveo već 540 minuta u Ligi šampiona, Bundesligi i Kupu Nemačke, što je bio povod za Advokata da mu uruči poziv.

"Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da se u narednom periodu posvetim individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem s Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse za se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je Subotić prošlog oktobra u Beogradu, posle 1:1 sa "kockastima".

On je, kod Mihajlovića, bio uglavnom rezerva, a prednost su dobijali Matija Nastasić i Milan Biševac.

Kurir sport / Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track