Advokat: U srpskom prvenstvu ima talentovanih igrača, ali oni nisu kvalitetni za reprezentaciju
Foto: Fonet

Novi selektor objavio spisak igrača za duel sa Francuzima

Advokat: U srpskom prvenstvu ima talentovanih igrača, ali oni nisu kvalitetni za reprezentaciju

Fudbal -
Holandski stručnjak je objavio spisak za meč sa Francuskom 7. septembra sa proverenim igračima, ali na spisku nije Neven Subotić

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da je izabrao poznate igrače za prijateljski meč protiv Francuske zato što je tek počeo da radi i kazao je da njegov tim mora da se popravi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. "Tek smo počeli da radimo i izabrao sam igrače za koje mislim da mogu da odrade posao, a to su oni koji su tu bili u poslednje dve godine. Gledao sam sve utakmice u tom periodu i za početak sam pozvao njih", rekao je Advokat. Holandski stručnjak je objavio spisak za meč sa Francuskom 7. septembra sa proverenim igračima, ali na spisku nije Neven Subotić. "Tim menadžer (Aleksandar Bošković) je razgovarao sa Subotićem koji nam je rekao da nije 100 odsto spreman. On je izrazio želju da ostane da trenira i radi u Dortmundu da bi se što bolje spremio za oktobarske utakmice (u kvalifikacijama za EP)", rekao je Advokat. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na poslednja dva velika takmičenja, a selektor je kazao da će tim sada morati da bude bolji.

"Moraćemo da budemo drugačiji i bolji nego prošle godine, jer nismo učestvovali na velikim takmičenjima. Moraćemo da učinimo sve da svoje kvalitete podignemo na viši nivo, da bi protivnici razmišljali o nama. Najvažnije u svemu je dobar rezultat. Moramo više da budemo tim, a manje da se oslanjamo na individualne kvalitete igrača", rekao je on.

Novinare je zanimalo zašto na spisku nema nikoga iz domaće lige.

"Da budemo iskreni, bolji igrači igraju napolju, slično kao i sa holandskom reprezentacijom. U srpskom prvenstvu ima talentovanih mladih igrača, ali oni nisu dovoljno kvalitetni za reprezentaciju", rekao je Advokat.

Trener je kazao da će zadržati formaciju 4-3-3, ali da će ona "izgledati malo drugačije". Selektor je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao da nije čuo da Nemanja Vidić želi da se vrati u nacionalni tim, kao i da stručni štab prati Rišaira Živkovića, ali da on prvo treba da uđe u prvi tim Ajaksa. Srbija će do početka kvalifikacija odigrati samo jedan meč. "Iznenađen sam što ćemo igrati samo s Francuskom, ali sada je kasno da se zakazuju nove utakmice. Dobro je što poznajem ove igrače, kako i gde igraju, ali mi se ne sviđa što ne igraju redovono za svoje timove", rekao je Advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track