ALBANCI NE PRESTAJU S LAŽIMA: Srbi nam spremaju linčovanje!
Foto: Rojters

Zapaljive izjave

ALBANCI NE PRESTAJU S LAŽIMA: Srbi nam spremaju linčovanje!

Fudbal -
Albanski selektor Đani de Bjazi slagao javnost u Italiji i pridružio se svojim pulenima u pljuvačini po svemu što je srpsko

Reprezentativci Albanije poslednjih meseci lažnim i zapaljivim izjavama pokušavaju da stvore što veći pritisak pred sutrašnji (20.45) duel sa Srbijom, a sada im se pridružio i selektor Đani de Bjazi, koji tvrdi da se na našim TV stanicama već danima mole navijači da ne pale nacionalne simbole „crnih orlova“ na stadionu Partizana.Tek prosečan italijanski fudbalski stručnjak, koji je uglavnom ostajao po jednu sezonu u klubovima Serije B, preko noći je postao heroj Albanije.- Utakmica u Beogradu biće izuzetno teška i očekujem negostoljubivu atmosferu. Neće biti lako igrati u atmosferi linča. Znate, na srpskim TV stanicama već danima se mole navijači da ne pale albanske zastave kako UEFA ne bi kaznila FSS - slagao je De Bjazi u razgovoru za Gazetu i dodao:

- Zbog svega što se dešavalo u prošlosti biće mnogo tenzija. Između ova dva naroda postoje veliki problemi, kao što je nezavisnost Kosova i rat. Nadam se da će domaći navijači uspeti da sport stave ispred politike i mržnje.Albancima je u subotu uveče malo nedostajalo da naprave još jednu senzaciju i posle trijumfa u Portugalu savladaju i selekciju Danske. Ipak, vezista Geteborga Lase Vibe devet minuta pre kraja susreta u Elbasanu uspeo je da izjednači rezultat, ali i remi je bio dovoljan da Albanci počnu da prete Advokatovim izabranicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track