Aleksandar Mitrović za Kurir: Nije me bilo samo u Real Madridu!
Foto: Twitter

Intervju, centarfor Anderlehta, bio blizu Arsenala i Dortmunda

Aleksandar Mitrović za Kurir: Nije me bilo samo u Real Madridu!

Fudbal -
Izbacio sam bubice koje sam nekad imao u glavi. Mislim da sam sad mnogo ozbiljniji

Od odlaska Milana Jovanovića u igračku penziju, nijedan fudbaler ne izaziva toliko oprečnih komentara belgijskih medija i navijača kao Aleksandar Mitrović, najbolji strelac i igrač Anderlehta.- Izbacio sam bubice koje sam nekad imao u glavi. Mislim da sam sad ozbiljniji, lakše se koncentrišem na svoje obaveze, ne dozvoljavam drugim stvarima da me izbace iz ritma - kaže Mitrović za Kurir.Zašto odavno nema nikakve frizure?- Zamolili su me iz kluba! Objašnjavali su mi da je Anderleht takva sredina u kojoj moram da izgledam ozbiljnije i poslušao sam ih.Ko je došao u ime kluba da te zamoli?- Postoji jedna žena, Srpkinja, koja se od mog dolaska brine o meni. Ona mi je prenela stav kluba.Da li si se navikao na ogromnu pažnju medija?- Ne čitam novine, tako da i ne znam dok mi drugi ne kažu da je negde objavljeno nešto o meni. Ne smeta mi, navikao sam se na to da smo mnogo drugačiji od Belgijanaca, tako da sada prihvatam normalno neke stvari koje su mi kod njih bile čudne kad sam došao.Kakav odnos imaš s trenerom Besnikom Hasijem?- Odličan. Od početka se trudi da mi olakša privikavanje. Priča na našem jeziku i o njemu mogu da kažem sve najbolje.Kada si prelomio da ostaješ u Anderlehtu?- Odmah, čim je počeo prelazni rok, bio sam spreman na to da ću ostati, bez obzira na to što se pisalo da ću u Arsenal, Liverpul, Borusiju Dortmund... Više ne znam ni ja gde sve nisam bio, samo je falilo da me presele u Real Madrid.Da li ti je žao što nisi otišao?- Nije mi žao jer volim što u Anderlehtu igram redovno. Pitanje je šta bi me čekalo da sam otišao u neki veliki evropski klub. Sada mi je važno da sam uvek na terenu i da dajem golove.

Sve najbolje o selektoruVAŽNO ADVOKATOVO ISKUSTVOŠta očekujete od novog selektora i kvalifikacija?- Očekujem da nam svojim iskustvom i znanjem pomogne da dođemo do cilja, a to je plasman na EP. Čuo sam sve najbolje o njemu.Šta nam je ranije nedostajalo da se kvalifikujemo na SP?- Teško je reći pravi razlog, ali mislim da smo sada iskusniji, uigraniji i kada se bolje upoznamo sa selektorom, nadam se da će nam sve biti lakše nego u prošlom ciklusu.

Drugi MitarBRAT MILAN OSTAVLJA FUDBALDa li brat Milan brani u mlađim kategorijama Anderlehta?- Ne. Na putu je da skroz batali treniranje, iako je veoma talentovan i ima potencijal da postane dobar golman. Srećom, škola mu ide odlično, pa će se baciti samo na nauku, a i dosta je što se ja mučim na terenu, ne treba i on (smeh).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track