UEFA POKRENULA ISTRAGU: Partizan strepi od kazne zbog transparenta Grobara koji vređa Jevreje
Foto: Dejli Mejl

Antisemitska parola

UEFA POKRENULA ISTRAGU: Partizan strepi od kazne zbog transparenta Grobara koji vređa Jevreje

Fudbal -
Transparent se pojavio na južnoj tribini i stajao je nekoliko minuta, a trebao je da bude parodija na poznatu seriju "Mućke" (Only Fools and Horses)

Umesto o igri Totenhema ili Partizana, engleskim izveštačima sa meča Lige Evrope odigranom u Humskoj najveću pažnju skrenuo je antisemitski transparent "Grobara".

Transparent se pojavio na južnoj tribini i stajao je nekoliko minuta, a trebao je da bude parodija na poznatu seriju "Mućke" (Only Fools and Horses) i činjenicu da engleski navijači Totenhem nazivaju "jevrejskim klubom". Međutim, na paroli je stajala antisemitska poruka zbog koje bi jedini srpski predstavnik u Evropi mogao da bude drastično kažnjen.

Totenhem je smešten u londonskoj četvrti gde Jevreji žive u većini, a i navijači ovog kluba sebe nazivaju "Židovima". Često su i na meti Fudbalskog saveza Engleske zbog pesama koje pevaju.

Prema pisanju portala Eurosport, UEFA je nekoliko sati po završetku utakmice u Humskoj pokrenula istragu povodom ovog slučaja.

Kako se navodi, predstavnici Totenhema skrenuli su pažnju delegatu meča Holanđaninu Johanu van Kuteriku na transparent. Van Kuterik je fotografisao sporni transparent na kome je ispisana uvredljiva poruka na račun Jevreja.

UEFA je prilično rigorozna kada su ovakve poruke u pitanju i Partizan bi potencijalno mogao da se suoči sa drakonskom kaznom. Crno-belima nikako u prilog ne ide činjenica da je sudijska šestorka ovog meča iz Izraela pa treba sačekati izveštaje službenih lica.

Engleski novinari su po završetku meča pitali menadžera Totenhema Maurisija Poketina, na šta je on odgovorio da ne zna za to.

"Nisam ga video, ali ako je tačno, to je neprihvatljivo. Tako nešto je nedostatak poštovanja", rekao je Poketino.

Originalna parola iz serije
Originalna parola iz serije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track